hits

Venstre gjør forskjellen

kommentarer
Trine Skei Grande. Foto: Astrid-Helen Holm/Mediehuset Nettavisen

 

Av Trine Skei Grande, leder i Venstre og Nettavisens gjesteredaktør

Det er underlig å oppleve forskjellen på å drive valgkamp ute blant folk og hva mediene skriver om. De jeg møter når jeg er ute og reiser, står på stand på et lokalt handlesenter eller banker på dører i et nabolag et stykke utenfor hovedstaden, de har gjerne noen saker de er veldig opptatt av, eller de lurer på hva de ulike partiene mener er viktigst. Men om man bare følger med på TV og i de største avisene, ja da handler alt om hvem som går opp og ned på de siste målingene og hvem som vil samarbeide med hvem.

Jeg mener det er sakene som er viktige i valgkampen. For Venstre er de viktigste sakene skole, arbeidsplasser og miljø. Vi mener disse sakene henger sammen, for vi trenger mange kloke hoder som har gått på en god skole både til å skape framtidas arbeidsplasser, og til løse klimakrisen slik at vi etterlater en bedre verden til de som kommer etter oss. Vi må satse på de som skaper nye jobber når oljenæringen ikke lenger vil være det økonomiske lokomotivet den har vært, og de nye jobbene må være grønne og miljøvennlige. Det klarer vi bare om vi skaper en skole som gir absolutt alle barn muligheten til å lykkes i livet.

Se video: Skei Grande forklarer hvorfor hun vil danne regjering uten Frp: (Bloggen fortsetter under)

 

 

 

Et bedre samfunn

Det er det valgkampen handler om for meg: å snakke om de endringene vi vil gjøre for å skape et bedre samfunn - et bedre liv, for alle.

De fleste partiene er enige om at skole, miljø og arbeidsplasser er viktige saker, men vi har forskjellige måter å arbeide på for å nå målene våre. Ap og de andre partiene på venstresiden mener økte skatter er det norsk økonomi trenger mest av alt - det tror ikke jeg og de partiene jeg vil samarbeide med etter valget.

Flere partier tror det viktigste for norsk skole er at alle lærere har nøyaktig like mange elever i klassen - jeg tror det er viktigere at lærerne er rasende dyktige til å lære bort, at de skjønner at alle elever er forskjellige og har tid til å se hver enkelt unge for den de er.

Noen tror vi skal redde miljøet med forbud, ved å begrense folks liv - jeg tror mer på å utnytte den positive kraften som finnes i det norske næringslivet, et næringsliv som har stor omstillingsvilje, stor kreativitet og som ønsker å være med å ta ansvar for framtida.

Noen tror vi skal skape nye arbeidsplasser ved å plukke ut noen få industrigiganter og sørge for at det er staten som eier dem. Jeg tror mer på å la hundrevis og tusenvis av gode ideer blomstre, og å gi folk som tar sjansen på noe helt nytt litt drahjelp i starten. For eksempel ved å gi nystartede bedrifter fritak for arbeidsgiveravgift for de fem første de ansetter.

Frp-leder Siv Jensen (t.h.) og integreringsminister Sylvi Listhaug. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Valg gjør en forskjell

Det er klart at valg gjør en forskjell, i menneskers liv og for hvilket samfunn vi får. Det er forskjell på de to regjeringsalternativene på borgerlig side - en regjering av Høyre, Venstre og KrF vil føre en annen politikk på mange områder enn en regjering med Høyre og Frp.

På samme måte vil det være forskjell på en regjering der Ap sitter alene, der de sitter sammen med Senterpartiet, og om SV, Rødt og MDG skal være med eller ikke.   

Hvis du er en av de mange jeg har snakket med som ønsker at Erna Solberg skal fortsette som statsminister, men som samtidig ønsker en varmere, grønnere og rausere politikk, da bør du stemme Venstre.

Hvis du ønsker å fortsette den store satsningen på kunnskap i skolen vi har gjennomført, men vil at det skal være større rom for forskjellige løsninger i klasserommene, da bør du stemme Venstre.

Hvis du vil at de som skaper nye arbeidsplasser, gründerne, innovatørene og småbedriftene våre, skal ha den samme tryggheten som alle andre har hvis de blir syke eller gravide, da bør du stemme Venstre.

Hvis du vil at byråkratiet skal slankes og meningsløse regler, skjemaer og rapporteringskrav skal fjernes, da bør du stemme Venstre.

En bedre regjering

Det er ingen tvil om at det borgerlige flertallet har stått bak viktige reformer som vil sette Norge bedre i stand til å møte utfordringene framtida bringer. Samtidig mener jeg at vi trenger en grønnere og rausere regjering, som ser mot sentrum i stedet for ytterkanten i norsk politikk.

Vi trenger en regjering som synes at mangfold og internasjonalt samarbeid er bra, og som ikke vil lete etter alternativer til EØS-avtalen. Vi trenger en regjering som tar Norge framover, med reformer og modernisering - ikke en regjering som ser bakover og mener alt var bedre før.

Derfor er det beste for landet vårt en blågrønn regjering av Venstre, Høyre og KrF.

Det vil bli en regjering som verner Lofoten, Vesterålen og Senja og som oppfyller Norges klimamål.  Det vil bli en regjering som belønner de som skaper en arbeidsplass for seg selv og noen til og som gjør hverdagen enklere for folk flest.

Det vil bli en regjering som sørger for en god og moderne skole for alle barn, med kvalifiserte lærere og tidlig innsats for dem som sliter. Og det vil bli en regjering som står opp for opp for liberale verdier som likestilling, ytringsfrihet og toleranse.

Kort sagt vil det bli en regjering som både tror på og jobber for at framtida skal bli bedre enn fortida.

Du avgjør

Det er din stemme som avgjør om vi får en sånn regjering eller ikke. Om Venstre kommer over sperregrensen utgjør det ikke bare forskjellen på om vi får et borgerlig flertall eller ikke. Det vil også være med å avgjøre om vi får en ny, borgerlig regjering, med Høyre, Venstre og KrF i stedet for Høyre og Frp. Det vil være en bedre regjering enn den vi har i dag, og en langt bedre regjering enn en Ap-ledet regjering med et uvisst antall samarbeidspartnere som trekker i forskjellige retninger.  

Så i dette valget har du en stor mulighet til å avgi en stemme som virkelig vil utgjøre en forskjell. I dette valget, så er det Venstre som utgjør forskjellen.  Godt valg.