hits

Arbeiderpartiets skattebløff

kommentarer
Oslo 20170821.Jonas Gahr Støre diskuterer helsepolitikk på Lovisenberg sykepleierskole.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Jonas Gahr Støre Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Av Siv Jensen, leder i Fremskrittspartiet og gjesteredaktør i Nettavisen

Ap bruker denne valgkampen på å prøve å bagatellisere løftet om å øke skattetrykket med hele 15 milliarder kroner. Nå er skatten er ute av sekken. 36.000 trygdede og 210.000 pensjonister vil få et kraftig skattesjokk, mens familier og folk flest serveres milliarder i økte avgifter fra Jonas Gahr Støre. Arbeiderpartiet fører velgerne bak lyset når de påstår at Støres skatteplan bare rammer de rikeste.

Folk flest skjønner at de aller fleste som betaler skatt ikke er blant Norges superrike. Bestemor er ikke rik bare fordi hun eier et gammel hus. Et hjem er ingen fast inntekt. Huset ditt betaler verken melk, brød eller bursdagsgaver til barnebarna dine. Fakta er at Aps skatteskjerpelser rammer helt vanlige folk, unge og eldre, uten at velferden blir bedre.

Med Frp skal skattenivået videre ned. FrP har i regjering senket skatte- og avgiftstrykket med 22 milliarder. Dette virker. Ledigheten går ned og veksten går opp. Faktisk har de samlede skatteinntektene økt med over 64 milliarder kroner. Det viser at det er ingen motsetning mellom det å la den enkelte familie beholde mer av sine egne inntekter, samtidig som vi bygger mer vei, satser på eldreomsorg, bygger sykehus og styrker forsvaret. Med Arbeiderpartiet og Senterpartiet økte helsekøene. Arbeiderpartiets løfter om «en eldreomsorg det skulle skinne eldreomsorgen av» ble til et tomt minne. Hvor ble de av de 12.000 nye plassene i eldreomsorgen? Folk husker Aps valgflesk.

I Oslo håver Ap-politikere som Raymond Johansen sammen med Rødt og MDG inn 2,4 milliarder i eiendomsskatt. Før valget lovet partiet å bruke pengene på eldreomsorg. Etter at valgseieren ble feiret med brask og bram fikk mange flere enn lovet eiendomsskatt. Nå legger byrådet ned sykehjemsplasser. I Tromsø økte Ap eiendomsskatten med fire ganger så mye som det de hadde lovet under valgkampen.

Oslo 20170620.Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) orienterer om politirådets arbeid og forberedelser før sommeren. Pressemøtet finner sted på Oslo Rådhus.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Raymond Johansen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Marianne Ilstad fra Bodø er en av dem som har fått kjenne konsekvensene av Aps skattepolitikk i hverdagen. Marianne og mannen har brukt all fritid og betydelig egeninnsats for å bygge et nytt hus, til en overkommelig pris. Familieøkonomien var stram, men til å leve med. Men det var før Ap kom til makta i Bodø. Nå risikerer Marianne å måtte ta datteren ut av barnehage for å ha råd til å betale eiendomsskatten. Det er uverdig og viser hvor komplett usosial og dårlig Aps skattepolitikk er. Eiendomsskatt er galt. Folk skal ikke måtte betale skatt for å eie sin sitt eget hjem! Derfor skal FrP vinne valget slik at vi kan gjøre med eiendomsskatten som vi gjorde med arveavgiften. Fjerne den.

Fremskrittspartiet blir stadig vekk beskyldt for å gi altfor store skattelettelser, og beskyldningene bygger på en venstrevridd logikk om at inntektene til den enkelte familie egentlig tilhører staten. Fremskrittspartiet mener tvert imot at vi må styrke folks rett til egen lønn, slik at makten flyttes fra politikere og byråkrater til folk flest. La meg minne om at Robin Hood kjempet for folket mot datidens skatteoppkrevere, og at FrP siden 1973 har hatt akkurat den samme rollen i norsk politikk.

Gjesteredaktør Siv Jensen. Foto: Guro Holmene/Mediehuset Nettavisen

 

Når Ap gang på gang har brutt sine egne skatteløfter og styrer på SV, Rødt og MDGs nåde rundt om i landet, hvorfor skal velgerne tro på at det ikke blir enda flere avgifter med dette eksperimentet i regjering? SV vil innføre statlig eiendomsskatt på toppen av den kommunale eiendomsskatten. MDG vil øke drivstoffavgiftene med 5 kroner per liter over natten. Hva Rødt kan finne på, tørr jeg ikke tenke på. Dette har ikke Norge råd til.

De neste dagene kommer vi til å få høre mye om at Ap vil ha en ny retning for Norge. Vi trenger ikke en ny venstrevridd regjering som folket kastet ut av regjeringskontorene i 2013, og som vil sette Norge i revers. Vi trenger ikke en slapp justispolitikk. Vi trenger ikke mer helsekø og mindre valgfrihet. Vi trenger ikke en ny regjering som vil åpne grensene, bygge mindre vei og øke skatter og avgifter.

Det Norge trenger er et sterkt Frp. For å få bygget mer vei. Sikre en streng innvandringspolitikk, bedret eldreomsorgen. Og betydelige kutt i skatter og avgifter for vanlige folk! Valget handler om viktige politiske veivalg for den norske hverdagen. For deg og meg. For landet vårt.  Dette valget skal Fremskrittspartiet vinne.