hits

Erna håner vanlige arbeidsfolk

kommentarer

Millionlønningene, privatsjåførene og de svarte limousinene har tydeligvis gått til hodet på Erna Solberg.

Av Truls Wickholm, stortingsrepresentant Arbeiderpartiet

Høyre har fullstendig mistet den lille bakkekontakten de hadde. Forslaget fra Høyre om at folk med 100 millioner kroner eller mer i formue skal få 1,75 millioner hver i skattekutt i snitt er et skikkelig slag i trynet på vanlige folk. For mens folk flest fortsatt skal ta del i spleiselaget som gir oss alle barnehage, eldreomsorg og skole skal Høyre nå gjøre 4000 formuende til nullskatteytere.

Høyres forslag innebærer at de med 100 millioner eller mer i formue får 15 509 ganger mer i skattekutt enn de 94 prosentene med lavest formue. Samtidig har Erna Solberg bekreftet at hun ikke har en anelse om de kuttene hun og Siv Jensen har gitt til de rikeste så langt har bidratt til å skape en eneste arbeidsplass. Stikk i strid med det de selv har hevdet at det ville gjøre.

Erna og Siv bruker i dag 5,31 milliarder årlig på at de rikeste skal slippe å betale formueskatt. Nå vil de altså bruke 7,5 milliarder ekstra per år, hvor halvparten skal gå til de 0,1 prosent rikeste i landet. Dette er penger som kunne ha vært brukt på å skape et bedre tilbud for alle ute i kommunene. Dette er et hån mot folk flest og særlig de uføre, multihandicappede, brannskadde og andre som har fått smålige kutt fra Erna og Siv.

De som har tjent og vil komme til å tjene stort på dette forslaget er Høyres rike onkler. Det koster ikke de som har 100 millioner i formue å gi noen hundretusener til Høyre når de ser at belønningen på andre siden er 1,75 millioner kroner i skattekutt ? hvert eneste år. 

Høyres tafatte forsøk på å fremstå som et parti for folk flest har sprukket som troll i sola. Tilbake står ordene fra Høyrehistoriker, Francis Sejersted «Høyre har alltid fungert som et interesseparti for de bedrestilte i samfunnet». Det er åpenbart like sant i dag som da det ble skrevet i 1982.