hits

Politikere må ta tak i den islamske elefanten i rommet

Grand Mosque i Mecca i Saudi-Arabia i forbindelse med avslutningen av Ramadan. Foto: Bandar Aldandani/AFP

Av Kaltham Alexander Lie, menneskerettsaktivist og den første homofile muslimen som stod åpent frem i media i Norge.

Shoaib Sultan, rådgiver for Antirasistisk Senter og tidligere generalsekretær i Islamsk Råd Norge, reagerer kraftig på planen til Humans Rights Service om å kartlegge alle landets moskéer.

Jeg blir provosert av Shoaib Sultan og Antirasistisk Senter som gang etter gang fokuserer på islamkritikere. Hva med å ta på alvor hva moskéledere gjør og driver med?

For to måneder kom en gruppe religiøse leder fra Saudi-Arabia til Oslo. De var invitert av en moské, jeg vet ikke hvilken moské. Kanskje Shoaib Sultan og hans organisasjon vet? 

Les også: Hysj, du er islamfiendtlig

Tre religiøse ledere var altså på besøk i Norge, og deres oppgave var å oppsøke restauranter der muslimske kvinner jobber - altså på arabiske spisesteder. 

En muslimsk ung kvinne er på sin jobb som servitør på et utested i sentrum, da de tre religiøse lederne setter seg for å spise. De begynner å resitere fra koranen fordi den unge muslimske kvinnen kler seg lett. Er det slik vi vil ha det i Norge? At menn med religiøs makt og i religiøse posisjoner trakasserer unge muslimske kvinner fordi de går vestlig kledd?

Mener AP, SV og Høyre med flere at Norge skal tillate at ekstreme muslimske ledere blir invitert av moskeer i Norge for så å plage, sjikanere og kontrollere hva kvinner gjør og hvordan de kler seg? Skal det bli greit å hente inn fanatiske islamske ledere som åpenlyst trakasserer muslimske velintegrerte kvinner?

Kaltham Alexander Lie, her sammen med Solveig Horne. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Er du fornøyd nå Erna Solberg? En moské inviterer disse tre religiøse fanatikerne til Norge etter Solbergs nyttårstale der hun ga sitt ja til hijabbruk og ga oss beskjed om å respektere bruk av hijab. Vi skal altså respektere bruk av hijab, men muslimer skal få trakassere bruk av vestlige klær, sjikanere vantro nordmenn osv?

Restauranteieren ba de tre forlate stedet med en gang, vi er ikke en moské, vi selger mat sa eieren høflig til de tre «Allah-soldatene». Han, som et vanlig menneske, turte å si fra. Solberg, vår egen statsminister, hun bare sitter der og enser ikke hvordan hennes lover rammer muslimske kvinner. Bryr du deg, kjære statsminister?

Les også: Jeg er den første åpne homofile muslimen i Norge. Jeg vil ikke tvinges til taushet

Shoaib Sultan og hans organisasjon er hele tiden på vakt med hensyn til hva Hege Storhaug gjør, hvor hun går og befinner seg. De fotfølger Storhaug, men når de tre religiøse lederne fra Saudia-Arabia befinner seg i Norge er politiet, politikerne eller Antirasistisk Senter ikke interessert i å følge med eller kommentere?

Det er så uvirkelig at ingen politikere våger å si et ord om islam og alt det negative islam fører med seg her i landet. Jeg er verken islamofob eller slamfiendtlig, jeg er selv muslim. Men husk at Norges lov står over sharialoven. Det er folket, den norske befolkningen som bestemmer her i landet - ikke islam eller moskéledere.

Ja sannhetens ansikt er vondt å se på, ikke sant? Vi er ikke i Saudi-Arabia der religiøse mennesker går rundt og kontrollerer hva kvinner skal ha på seg. Hvor er det blitt av Stortinget og politikerne? Hvem styrer her i landet?


Hvorfor denne feigheten når det kommer til islamkritikk? Vil dere ha svenske tilstander? Vet dere hvor ille det er i Sverige nå?

Kast frykten for rasiststempelet, feigheten, innse at toleransen er gått for langt og tenn et lys for Norge. Vis kjærlighet. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar