hits

Støre må ta oppgjør med islam og æreskultur

Arbeiderpartiet står sterkt blant innvandrere med muslimsk bakgrunn. Montasje.Har du noen gang sett et medieoppslag der en imam eller moskéleder gratulerer kirken med Jesus - Allahs sønns bursdag? Har du sett en moské heise regnbueflagget under Oslo Pride eller gratulere kvinnene på kvinnedagen den 8. mars? Hvorfor går generøsiteten bare en vei?

Av Kaltham Alexander Lie, norsk-iransk aktivist  - best kjent som den første muslimen som har stått offentlig fram som homofil i Norge. 

Kjære Norge! Jeg elsker dette landet som det stiger frem med demokrati, ytringsfrihet, likestilling mellom kjønn, homofile, lesbiske og heterofile, og med et barnevern som verner barn og ungdom mot foreldre som utøver vold og mishandling. I Norge straffer vi pedofile og seksualforbrytere og vi tillater ikke amputering av klitoris eller sammensying av kjønnsleppene på jentebarn.

Jeg elsker at kvinner i miniskjørt kan drikke øl og ta en sigarett og danse, feste og gjøre som de vil på åpen gate uten å bli kalt for hore. Jeg er så glad for at dyrevern står sterkt, og jeg elsker Gro Harlem Brundtland, Amal Aden, Kim Friele, Maria Khan, Yusuf Kadra, Sara Azmeh Rasmussen, Mina Bai og alle kvinnene som kontinuerlig jobber for likestilling.

Nå har valgkampen startet, og da er de politiske partiene på frierferd. I Nettavisen sto det at 8 av 10 muslimer med innvandrerbakgrunn stemmer Arbeiderpartiet. Jonas Gahr Støre står støtt hos de muslimske velgerne

Ap er klar over den undertrykkelsen muslimske kvinner utsettes for i de muslimske miljøene i Norge i dag. Partiet er også klar over de muslimske kreftene som systematisk forsøker å ydmyke og snakke dritt om de muslimske kvinnene som våger å ta et oppgjør med æreskultur og sosial kontroll.

Kaltham Alexander Lie

Disse kreftene motarbeider Kadra Yusuf, Amal Aden, Mina Bai og Shu A. Hansen - for å nevne noen av de kvinnene som kjemper hver dag for frihet, likestilling og råderett over eget liv og kropp. Kreftene er enorme, og klanen og de muslimske kreftene bruker sitt ?harrassment?-apparat  for å ramme de som tør å stå opp for det som i grunn er en helt vanlig likestillingskamp. Jeg oppfordrer Ap til å ta et oppgjør med kreftene jeg snakker om, slik at muslimske homofile, lesbiske, kvinner, jentebarn og de som ønsker å være sekulære muslimer ikke må vike for slike destruktive krefter. 

For mitt Norge er ikke et land der kvinner går med niqab, burka eller hijab. Det er heller ikke et samfunn der homofile og lesbiske oppfordres til å ikke leve ut sin seksuelle legning.  Arbeiderpartiet og venstresiden i politikken må ta oppgjør med æreskultur og sosial kontroll.

Ikke la Frp eie integreringsdebatten. Ta ansvar! 

Ikke vær naive og bidra til ytterligere kvinneundertrykkelse gjennom å støtte opp om imamskoler der imamer skal lære unge, sårbare og lettpåvirkelige muslimer at kvinner og homofili skal undertrykkes. Ap-politiker går inn for norsk imamskole.

Imamene og moskéledere i Norge har makt over sine klanmedlemmer. De tviholder på sitt gammeldagse menneskesyn der kvinner og jentebarn er rangert lavest på rangstigen, der kjønnslemlestelse og sosial kontroll er ærbart og homofile og lesbiske fordømmes eller blir oppfordret til å ikke leve ut sin seksualitet. Imamer, moskeledere og troende muslimer kaller nordmenn for vantro ? og de vantro skal ikke respekteres, det står i Koranen at de skal drepes og at de som ikke konverterer til Islam skal utryddes. 

Jeg er lei av at norske politikere lar seg lure av muslimer som snakker om at de er krenket, utsatt for rasisme og stigmatisert og er frekke nok til å forlange midler så de kan bygge opp sin fundamentalistiske æres-og klankultur. Har du noen gang sett et medieoppslag der en imam eller moskéleder gratulerer kirken med Jesus - Allahs sønns bursdag? Har du sett en moske heise regnbueflagget under Oslo Pride eller gratulere kvinnene på kvinnedagen den 8. mars?

KrF-leder Knut Arild Hareide deltok i Oslo Pride i fjor. Det er ikke ventet imamer i toget i år.

Hvorfor går generøsiteten bare en vei? Og hvorfor er du og ditt parti så tause når det kommer til Islam og muslimer, Jonas Gahr Støre?

Vil du ha Islam i Norge, Støre? Skjønner du i tilfellet hva det innebærer for kvinner, barn, homofile og lesbiske? Se til tilstandene og det som skjer i Midtøsten og de muslimske landene Irak, Iran, Indonesia, Egypt eller i Saudi Arabia. Få øynene opp for at IS-sympatisører finner sin begrunnelse for terror i Islam og at Islam er en religion som rettferdiggjør vold og drap. 

Beklager mitt kokende sinne, men jeg har kjent på kroppen hva troende muslimer og Islam er i praksis. Ingen politikere kom til meg med valgflesk som handler om religionsfrihet. Jeg fikk asyl i Norge og jeg vil sloss til jeg dør for de norske verdiene. Jeg vil gjøre alt jeg kan for at naive og feige politikere ikke gir muslimer som undertrykker norske verdier makt til å overføre den Islamske undertrykkelsen hit til fredelige, likestilte Norge.

Ikke gå til valg uten å sette kvinnesak og æreskultur på dagsorden ? vis at Ap er et likestillingsparti også for muslimske kvinner som tør ta oppgjør med æreskultur og Islam.

Jeg vil ikke at Islam eller andre religioner skal få makt eller styre våre liv, våre dager, våre følelse, våre tanker, våre ideer, vårt sexliv, hva vi får lov å drikke, spise eller ha på oss. Jeg vil leve uten religiøse fanatikere som får statsstøtte for å motarbeide våre muligheter til selv å styre våre liv. Jeg spør kvinnebevegelsen om den vil at også muslimske kvinner skal få elske hvem de vil, velge hvordan de vil leve, om de skal drikke øl eller spille fotball?

Jeg oppfordrer dere som har brukt deres stemme og revet ned den undertrykkende muren og bygget opp det likestilte Norge vi har i da:  kom på banen før det er sent!

Å fremstå som konturløs og omfavnende er ikke vanskelig. Å sette grenser for hva som er akseptabelt er derimot forbundet med risiko. For setter man grenser blir det man markerer og mener synlig.  Og det er det jeg forventer av politikere. Ta tak og forhold til den alvorlige problematikken som Islam og troende muslimer i Norge forårsaker hver dag.

Vær politiker og ikke nikkedokke!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar