hits

Her er det mange som kan ha gjort dårlige valg

Ny og tidligere leder av Medienettverket for kvinnelige ledere: Ragnhild Veire (NRK) og Linn de Lange (Tun Media)

Tilsvar til Erik Stephansens blogginnlegg "Et forferdelig dårlig valg", av styret i Medienettverket v/Ranghild Veire og Linn de Lange

Vi skal ikke henge oss opp i polemikken Stephansen anvender allerede i ingressen i sitt innlegg, der han allerede der tar avstand fra Medienettverket ved å stemple det som et "såkalt" nettverk. Vi blir ikke mer eller mindre presseetisk utfordrende av å skape tvil rundt navnet eller organisasjonen.

Kjernen i saken er at to kjente mennesker (Tusvik og Tønne) har passert en grense. De har passert denne grensen i et medium (podcast) som ikke enda er underlagt noen presseetiske grenser. Dette er problematisk, kanskje også direkte lovstridig. Styret i Medienettverket er vel kjent med hva som har blitt ytret i podcasten. Vi har ingen intensjon om å invitere foredragsholdere - heller ikke Tusvik og Tønne - til å gjenta seg selv. Det vi derimot inviterer til, er en faglig debatt om en hendelse som allerede har skjedd. Og ikke bare en faglig en, men en debatt hvor vi har invitert en journalist til å intervjue de to, henholdsvis Birger Kolsrud Jåsund, programleder og journalist i Kulturnytt, NRK Nyheter. 

LES OGSÅ: Tusvik & Tønne åpner seg - for lukkede dører

Hvorfor gjør vi det? Jo, for å sørge for en presseetisk sekvens med bakgrunn i journalistisk tradisjon. Hvorfor inviterer vi dem til samtale bak lukkede dører? Fordi vi er et faglig forum for ledelse og medieledere, ikke en avis. Hvorfor ønsker vi å invitere dem i det hele tatt? Fordi vi synes at metadebatten som følger deres ytringer er høyst interessant og relevant, ikke minst for våre medlemmer, som i stor grad er medieledere. Vi er til for å bidra med kunnskap og faglig påfyll. Vi er ikke et korrektiv til verken mediene eller andre som skulle komme til å ytre seg skjevt. 

Metadebatten som følger ytringene til Tusvik & Tønne er høyst interessant og relevant.

Så Stephansen: det er nok mange som kan beskyldes for å ha gjort et forferdelig dårlig valg. Men vi kan vanskelig se at det er oss. Vi har invitert til en metadebatt. Om det valget var godt eller dårlig kan verken vi eller du vite før seminaret er over. Om noe, kan man jo spørre seg om det er en prestasjon at Nettavisen har valgt å dekke en sak som resten av medie-Norge har tiet om for å skjerme de involverte. Eller kanskje, bare kanskje, er ikke åpenhet alltid det
opplagte valget. 

For ordens skyld er ikke Medienettverket en del av MBL. MBL bidrar med sekretariatbistand til Medienettverket. Og for ordens skyld 2: Medienettverket har ikke viet en hel vårkonferanse til Tusvik og Tønnes podcast, vi har viet dem en halvtime. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar