hits

Mishandles sparegrisen? 

kommentarer
Helga Pedersen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix


Av Roy Steffensen, stortingsrepresentant FrP


Oljefondet var 4 714 milliarder kroner på første møte i Stortinget etter valget i 2013, og i dag er det på over 7 950 milliarder kroner. 

Helga Pedersen i Arbeiderpartiet påstår likevel hos Nettavisen 24.april at denne regjeringen «mishandler sparegrisen og tapper sparekontoen». Hun mener åpenbart at oljefondet tømmes eller reduseres. 

Hun mener dermed i fullt alvor at en årlig økning i sparegrisen på om lag ett tusen milliarder kroner er å mishandle sparegrisen og tømme sparekontoen. Det gir virkelig grunn til å betvile kompetansen hos Norges største parti. Om sparegrisen har noen skader må det i så fall være fordi den er sprukket fordi den har vokst så mye. Litt redelighet hadde jeg forventet av Norges største parti, men nå har jo Helga Pedersen tidligere gått i spissen for en massiv svertekampanje mot regjeringen. Fakta er underordnet.

Les også: Oljefondet fikk avkastning på 447 milliarder kroner i 2016

I regjering bidrar vi til at sparegrisen fortsatt legger på seg, samtidig som vi bygger landet, vedlikeholder mer og behandler flere pasienter. Den beste politikken for å sikre at det er penger til å betale pensjoner for våre barn og barnebarn, er å tilrettelegge for økt aktivitet i næringslivet slik at flere i fremtiden kan betale skatt. 

Roy Steffensen, stortingsrepresentant FrP

Det arbeidet er FrP i gang med.  Lavere skatt gir flere arbeidsplasser. Skattesatsen for personer og selskaper var på 28 prosent i 2013, er nå redusert til 24 prosent, og vi skal frem mot 2018 redusere selskapsskatten til 23 prosent for slik å sikre økt aktivitet, økte investeringer og trygge arbeidsplasser. 

Vi har startet en massiv satsing på infrastruktur for å knytte bo- og arbeidsmarkeder tettere sammen, samferdselsbudsjettet har økt med 50 % siden 2013, og vi har startet på et kunnskapsløft hvor norske elever og lærere skal bli bedre i realfag som eks. naturfag og matte. Behovet her burde være åpenbart, all den tid fremtredende politikere i Arbeiderpartiet ikke ser ut til å kunne den enkleste pluss og minus.