hits

Gjør dere klar til en Purple Tsunami!


Spotify, Apple Music og en rekke andre streamingtjenester fikk plutselig nå på søndag tilbake de klassiske Prince-albumene fra Warner-årene (1978-1994) tilbake i sin katalog.

Den 21. april 2016 skjedde det tragiske, vi mistet Prince, en av tidenes største artister. Men det virker som om alle vil fortsatt ha en bit av «The Purple Pie». Faktisk, så har det vært mer fokus på Prince de siste 10 månedene, enn det har vært de siste 10 år, og misjoneringen har så vidt begynt.

Av: Petter Aagaard 

Madonna hyllet han på Billboard Awards med «Nothing Compares 2 U» og fikk hjelp av selveste Stevie Wonder på «Purple Rain» (med en introduksjon av blodfan Questlove). Sheila E. gjorde en gedigen 80`s medley-hyllest på BET Awards med en rekke av hans tidligere bandmedlemmer, inkludert hans ekskone Mayte.

Originalbesetningen av The Time leverte sine største Prince-skrevne hits og Bruno Mars gjorde en solid versjon av «Let`s Go Crazy» på The Grammy Awards nå nylig. Rett før jul ble det avholdt en gedigen hyllestkonsert i Minnesota, Prince sin hjemstat, hvor han ble hyllet i fem timer i regi av hans halvsøster Tyka Nelson. Stevie Wonder, Chaka Khan, Bilal og et tyvetalls andre artister bidro til en opplevelse av de sjeldne. I tillegg åpnet Prince enorme studiokompleks Paisley Park opp for VIP-omvisninger for de som var villige til å bla opp i overkant av tusenlappen.


Petter Aagaard og Christer Falck er  i gang med en diger hyllestturné: «Purple Rain - En hyllest til Prince»

Spotify, Apple Music og en rekke andre streamingtjenester fikk plutselig nå på søndag tilbake de klassiske Prince-albumene fra Warner-årene (1978-1994) tilbake i sin katalog. Men det stopper ikke der, fordi den 9. juni 2017 kommer Purple Rain ut i en deluxe-remastered utgivelse, i tillegg til to helt nye plater med uutgitte låter fra hans hvelv i Paisley Park. Fortsatt ikke imponert? Vel, på samme dato kommer det også to splitter nye konsert-DVD`er. Universal Music har også nylig signert en eksklusiv kontrakt med Prince sin familie om å utgi alle hans album fra 1995-2015 på nytt, og ikke minst, de har også fått rettighetene til hans myteomspunne hvelv fra samme epoke, som inneholder godt over tusen uutgitte sanger. For ikke å snakke om hele filmer, musikkvideoer og konsertopptak


Foto fra «Purple Rain - En hyllest til Prince». Alle bilder: Anita Søderlind Andersen

Som om ikke det er nok, er det også to nye Prince-dokumentarer i produksjon: «Pop Life» av Mathieu Bitton og Frédéric Bénudis, og «Prince: R U Listening?» av Michael Kirk. Vi har fortsatt ikke snakket om den offisielle dokumentaren som også er i produksjon i Paisley Park, eller de fem kommende Prince-bøkene, alle skrevet av folk som stod ham nær, bl.a. en av hans ekskone Mayte. Prince selv var også godt i gang med å skrive sin egen selvbiografi, men som, av logiske grunner, foreløpig er lagt på hylla.

Her hjemme på bjerget har Prince-makker Christer Falck og jeg også vært med på å bidra til å spre det lilla budskapet. I tillegg til å drive fanklubb, drive Prince-coverband, slippe hyllest-boks på cd med 81 norske artister, samt en lilla vinylplate i svært begrenset opplag, ga vi også ut boka Shockadelica i 2014. Vi arrangerte en utsolgt tributekonsert på Sentrum Scene før jul, med en rekke av Norges dyktigste artister på scenen.


Vi har holdt Prince-foredrag over hele landet, sist gang på Rockheim, som forøvrig ble fargelagt lilla og kalt Funkheim for anledningen. Og nå er Christer og jeg i gang med en diger hyllestturné: «Purple Rain - En hyllest til Prince», et show med dansere, vokalister med spisskompetanse på Prince (Thomas Felberg, Odd Einar Nordheim, Amina Sewali, Sisi Sumbundu), og det mest funky bandet som er å oppdrive på norsk jord, under musikalsk ledelse av D`Sounds Kim Ofstad og Jonny Sjo.

Rosinen i pølsa kommer på det som skulle blitt Princes 60-årsdag. Men det er lenge til. Vi har nok å boltre oss med for en god stund fremover. For selv om Prince er borte, har vi flere tiår med «ny» musikk i vente.

May U Live 2 See The Dawn

 

Petter Aagaard 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar