hits

Påtatte politiske analfabeter

kommentarer

Skjermdump fra Mette Hanekamhaugs blogg

FrP gjør det igjen. Slenger om seg med velmente, men lite gjennomtenkte forslag som skaper store problemer for tusenvis av mennesker. En må spørre seg selv når partiets barnesykdommer skal forsvinne og ansvarlighet ta over...

Av Adam Tumidajewicz, nestleder Oslo MDG og Kjartan Sverdrup, talsperson Buskerud MDG

Vi leser det siste innlegget på Mettes blogg med et ironisk glis. Tenk at en tidligere stortingsrepresentant med stolthet avviser andres politikk mens hun innrømmer å ikke ha satt seg inn i den. Hanekamhaug har en unik evne til å se ting i en fordummende svart/hvitt, som er påfallende, all den tid lufta i Oslo i dag går i femti nyanser av grått. Dette kan vi takke atten år med mislykket samferdsel- og bypolitikk fra bl.a. FrP for.
 

Noen ganger blir opposisjonspolitikere til politiske analfabeter med vilje. Retorisk spør de seg selv de dummeste spørsmålene, og svarer med enda tettere svar. Som hvilke dispensasjonsordninger vi skal få for politifolk. Når en tidligere stortingspolitiker spør om ikke et tiltak for å redde byen fra å bli omsvøpt i giftig gass vil hindre politiet fra å gjøre jobben sin, da snakker vi analfabet med vilje.
 

Les også: Dieselbilforbud er latskapspolitikk

Hver gang en politiker spør slik, gjør de det med temmelig god viten om at det ikke er slik det funker. Det finnes faktisk dyktige etatsfolk, rådgivere og forskere. Disse jobber sammen med våre fornuftige folkevalgte, som tar hensyn til storsamfunnet og vårt felles livsgrunnlag. Det styres av lovene i landet vårt - vi har lover som går over hundre år tilbake som hindrer samfunnet fra den totale kollaps som en enkelt FrP-rabulist sin vilje ville medført. Du vet, den frykten du kjenner i magen når du tenker deg verdenssamfunnet som Trump vil ha. Den slipper vi her i Norge siden Trygg Styring er noe vi alle (bortsett fra enkelte i FrP) er enige om vi vil ha.
Har virkelig Hanekamhaug så liten tro på sine medborgeres evne til omtanke og empati at hun ikke tror folk vil la bilen stå med mindre Oslo blir en midlertidig anti-dieseldreven politistat?
 

Les også: Frp: - Avblås dieselforbudet nå

Innlegget fortsetter under bildet. 

Adam Tumidajewicz, nestleder Oslo MDG og Kjartan Sverdrup, talsperson Buskerud MDG

MDG tenker trygghet når været og regjerende makters politikk tvinger oss til å håndheve dieselforbudet. Ifølge folkehelseinstituttet dør det 185 mennesker hvert år i Oslo på grunn av luftkvaliteten,  så la oss gjøre et tankeeksperiment. La oss tenke oss at dieselkjøringa vil være begrenset i to dager. Diesel og NOx er langt ifra den eneste faktoren, men om vi skulle forenkle det, kan vi regne oss frem til at vår felles innsats disse to dagene kan redde ett av disse 185 livene. Er ikke det litt interessant å tenke på? Flere hundre tusen mennesker som samles om å redde livet til en enkelt person. Og alt som kreves for å redde et liv, er et par bussturer og litt storsinnet tålmodighet.

Det snakkes om å hjelpe folk der de er. Hjelp Oslo! Gjør din del av innsatsen, da vel! Vi elsker denne byen, og vi vil gjøre det vi kan for å gjøre den levelig for alle - både barnefamilier som tvinges til å bruke bil og de som ikke føler at de lever før de har sykla låra fulle av melkesyre. En ting vi alle har til felles, er at vi gidder.

Les også: Straffer dieselbil-kjøperne som fulgte politikernes råd

I mellomtida er det bare flaut å lese argumentasjon fra latskapens høyborg, skrevet fra bunnen av popcornbegeret. Det er mye i politikken som gjør oss forbanna, men selvberettiget latskap er noe av det verste. Slutt å bruk at du ikke gidder som et politisk argument. Det er ikke et argument. Det er politisk analfabetisme. Imponerende at Hanekamhaug klarer å forfatte et helt blogginnlegg i den tilstanden. Det skal hun ha!