hits

Kjære mødre - dette handler ikke om dere


 

Av Hans Petter Goller, selvstendig næringsdrivende og pappa 

Når vi menn dundrer løs på dere mødre med argumenter, dokumenter, forskning og statistikker om barns situasjon etter et samlivsbrudd så er det på ingen måte med en målsetning om å desimere mødrenes rolle i samfunnet. Barna våre trenger dere og vi menn trenger dere. Vi setter alle stor pris på dere, og vi lever i stor grad ut oss selv ved å få lov til å leve sammen med dere og å få lov til å være til for dere.

MEN I DENNE SAK så er det ikke dere kvinner og mødre det dreier seg om.

Det er barna som er utsatte og som må ivaretas i denne sammenheng - ikke dere kvinner og mødre. Menn og fedres engasjement i denne sammenheng dreier seg i all hovedsak om å fremme barnets interesse, barnets behov og barnets rettigheter. I denne sammenheng så er det barnet som er viktig og derav har vårt fulle fokus.
Vi fighter mot dere mødre for at dere skal slippe barnet frem - og for at dere ikke skal stille deres egne følelser og behov foran barnets behov, ønsker og rettigheter.

Les også: Sylvi Listhaug: Vi bestemmer - ikke feministeliten

Det burde ikke finnes grunn for motsetninger mellom mødre og fedre i denne sak. Vi ønsker jo alle barna våre det aller beste.

Det er ikke barna som har skilt lag, men de blir garantert rammet av foreldrenes samlivsbrudd. Det burde være ganske åpenbart at barn flest har det best med å videreføre sitt vante liv, i sitt vante miljø, og med en like stor andel nærhet og tilstedeværelse av både mor og far i livet sitt.

VI MENN kan kanskje ikke helt forstå den tilknytning som en mor føler til sitt barn. Vi har ikke skapt og matet barnet med vår egen kropp. Men barnet har kanskje ikke den samme tilknytning til sin mor?

Les også: Jeg er pappa - ikke helgepappa
Det kan være vanskelig å ta inn over seg at barnet trolig opplever både mor og far som like viktige i sitt liv. Mor og far har en litt forskjellige men utfyllende roller i barnets oppvekst, og for barnet er behovet for begges tilstedeværelse tett i livet helt naturlig og behøvd. All forskning konkluderer med at det er til de aller fleste barns beste å vokse opp med en nær og god tilknytning til begge sine foreldre.

Det dreier seg følgelig ikke om likestilling mellom foreldre - men om barnets rett til å få beholde begge sine foreldre likeverdige i sitt liv.
Vi menn er ikke mot dere mødre - men vi er for barnet og barnets beste. Kan mødre ha den samme innstilling til barnets behov for å ha sin pappa tett og likeverdig i livet sitt? Det ville vært til barnets beste.


 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar