hits

Nei, William og Noora er ikke et «søtt» par

kommentarer
Fansen kan ikke bli enige om William er bra for Noora eller omvendt i «Skam». Foto: NRK

Av Malin Nilsson, journalist i Nyheter 24.

Skam er den norske serien som har blitt en skikkelig suksess. Men er egentlig paret Wiliam og Noora så søte?

Det er vanskelig å unngå at den norske TV-serien «Skam» har blitt en suksess i Sverige. Alle virker å være mer eller mindre besatt av den. Plutselig snakker folk norsk og det flommer over av hyllester i sosiale medier. 

Les også: «Skam»-William deler fansen

Spesielt er det paret Noora og William som har fanget publikums kjærlighet. Deres angstfylte, men på samme tid sjarmerende ungdomskjærlighet, har fått mye oppmerksomhet. 

Men helt ærlig skjønner jeg ikke i det hele tatt hvorfor så mange «shipper» dem (ønsker at de skal være et par, journ. anm.)

En behøver knapt å skrape i overflaten for å se at forholdet ikke er søtt.

Innlegget fortsetter under bildet.

Malin Nilsson

Hvor mye vi enn skulle ønske at William bare en er misforstått bad boy som innerst inne er en «veldig snill gutt», så er han alt annet enn det. 

William er akkurat som så mange andre menn - en potensiell voldtektsmann som ikke tar et nei for et nei. 

Les også: 8 ganger Noora fra «Skam» var helt fantastisk!

William og Nooras kjærlighetshistorie er fundamentert på at han truer henne når hun ikke vil gå på date med ham. Hvis hun går på en date lover han å slutte å utnytte venninnen hennes Vilde. Selv om hun sier nei flere ganger gir han ikke opp - og det gjør han helt klart for henne. 

Og det er absolutt ikke første eller siste gangen vi har sett det på film og TV. Tenk bare på «The Notebook», «10 ting jeg hater ved deg» og «She's all that». Vi er så vant til det at vi knapt hever et øyenbryn. 

Les også: Landsforeningen mot seksuelle overgrep vil ha Skam-scene på pensum

Det William. Patrick og Zack og mange ande menn holder på med er en ren voldtektskultur. Menn som ikke kan eller vil ta et nei for et nei. 

Innlegget ble først publisert av svenske Nyheter 24 og er oversatt av Nettavisen.