hits

Hvem er den slemme og hvem er den snille?

kommentarer
Sylvi Listhaug og Kristoffer Joner. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix) / Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Av Carsten Neraal, Venstre-mann

Tenk om det kunne være så enkelt, at enten så er du snill, og da stemmer du Arbeiderpartiet, eller så er du slem, og da stemmer du Fremskrittspartiet. Og om du lurer på hva du skal stemme, så spør bare deg selv: Er du snill, eller er du slem? 

Les også: Listhaug spiser dumme bananer lett til frokost

Kristoffer Joner mener at han er snill og at Sylvi Listhaug er slem. Han påstår at Sylvi skryter av å sende guttebarn tilbake til krig og elendighet. Det er jo ikke sant, men Kristoffer vil gjerne lese det slik - og han leser det han vil lese. «Tar du livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske, tar du lykken fra det med det samme» - ville Ibsen ha sagt. Eller som Lars Lillo Stenberg synger: «Her kommer tøffe tøffe tøffe tøff, wow wow - yeah yeah - slik går refrenget her.» 

Les også: Hvem er denne hjerterå og kalde personen de snakker om?

Underlig hvordan vi alltid leter etter en svart-hvitt forklaring. Dikotomi som det kalles på fint. Og for å forsterke det hele så kommer jaggu «tantene» fra Høyres tenketank og forteller oss hva en minister kan si, og ikke kan si. Og yngre statsråder liker og deler. DE vet hva dannelse er. De er hakket bedre.

Og er det ikke pussig hvordan vi i Norge distanserer oss fra all amerikansk valgkamp og skittkasting, for like etterpå å vise det samme ansiktet med splitt og hersk. Trond Giske er ute i avisen i dag og forteller om Fremskrittspartiets angrep på vanlige folk. Han mener også at Arbeiderpartiet er snille, og at de andre er slemme. Hvem er det som bedriver Trump-aktig valgkamp? «She is so mean!» - som Trump, Trond Giske og Kristoffer Joner gjerne ville ha sagt det.

Innlegget fortsetter under bildet. 

Carsten Neraal

Venstresiden kan ikke utstå tanken på at Sylvi er et fantastisk menneske. De tør ikke tenke tanken en gang. De bygger sin politiske overbevisning på at hun ikke er snill. De vil trykke henne ned, og opp spretter selvfølgelig nye troll, som gjerne vil demonstrere makt, og som gjerne vil påføre andre skam. I psykologien beskriver en skam som en særdeles destruktiv kraft.

Les også: Sylvi Listhaug med to ansikter

Skal Sylvi Listhaug skamme seg? Nei, det skal hun ikke. Fleksnes sier det slik: «Det er mye enklere å gå i andre, enn å gå i seg selv.»