hits

Islam-apologetene og den islamo-venstresiden


 

Av Cemal Knudsen Yucel, leder av Ex-muslims of Norway

Ex-muslimer gjennomgår flere utfordringer i hele verden med utstøting, forfølgelse, fengsling og drap. 

Men la oss snakke litt om hva vi ex-muslimer gjennomgår her i Norge når vi kun ønsker å opplyse og skrive om hva som står i koran og hadithene for å påpeke det som gjør slik at vi har store problemer med islam i hele verden i dag. 

Les også: Ex-muslims of Norway:- Vi ønsker å normalisere islamkritikk

Utfordringen vår er også å få alle de som er troende muslimer til selv å lese koranen og hadither på sitt eget språk, ikke bare lytte til de såkalte lærde. De lærde var man avhengig av før på grunn av all analfabetismen, nå ligger alt bare et tastetrykk unna. 
Når de leser selv, vil de se og forstå at islam kritikken kommer ikke fra luften, de vil også se hvor ISIS, Taliban og alle de andre religiøse jihadister henter sin inspirasjon og be- ordning i fra.

Les også: Ingegrering og islam

Også en annen ting;
Det er fortsatt veldig vanskelig for mennesker med muslimsk bakgrunn å forlate Islam, selv om de bor her. Har fått kontakt med flere ex-muslimer i de siste månedene, både unge som er født i Norge og de som kom hit som voksne. 
Alle de støtter oss, men fortsatt kan de ikke stå fram med sitt frafall pga frykt, så de velger heller å late som om de er muslim i sitt miljø. De er åpent om sitt frafall bak anonyme FB profiler. Men jeg vet ikke hva som egentlig er verst her når til og med nordmenn er redde for å like siden vår, eller at medlemslisten med navn skal bli lagt ut offentlig!

Vi ex-muslimer føler oss ganske alene  i denne kampen når det gjelder samfunnsdebatten. 
Det verste er; vi blir usynliggjort av enkelte i vestlig media, samfunnsdebattanter og politikere her i Vesten. Dette er helt uforståelig for meg med tanke på kampen mot kristendommen, og kritikk og reformasjonens historie her i Vesten. Det er en stor gåte for meg at de ikke klarer å sette noen likhetstegn mellom disse to kampene for retten til å få leve uten religion.

Det mest tragiske er at til og med, de såkalte sekulære muslimer står som et hinder og vanskeliggjør vår kritikk mot teologien i islam.
Når og fra hvem vil vi høre et kamprop for vår sak? 

Hvor er den fulle støtten fra såkalte moderate og sekulære muslimske organisasjoner?
Hvor er venstresiden, politikere? Jo! Jeg vet hvor de er! 


De er opptatt med å usynliggjøre, diskreditere og stemple oss som anti-muslimer, muslim-hatere.
De er opptatt med lage TV serie som «Jeg er Muslim» eller opptatt med å glede seg til å lese boken om Islamsk-Humanisme - Hva med «Jeg er ex-muslim» eller bok om «Islamsk-Uhumanisme»?

De setter oss gjerne i samme bås som høyreekstreme i enkelte saker. Det var vel også grunn til at en redaktør kunne henge oss ut som anti-muslimer.
Når man har en hjertesak man kjemper for, så er saken viktigere for oss enn hvem som er enig i den.
Gjelder ikke ytringsfriheten når det gjelder islamkritikk før man blir beskyld for å være en anti-muslim eller islamofob?

Les også: Norsk eks-muslim må holde Facebook-gruppe hemmelig

I dag er det ikke bare islamister vi ex-muslimer må kjempe i mot. Vi har også de såkalte moderate muslimer, islam-apologetene og den Islamo-venstresiden 
For eksempel hvis vi kritiserer Islam, koranen eller profeten, da er det de som er først ute med å snu islamkritikken til muslimkritikk og koble den til hat.

Mange av oss vet at det er noe feil med islam, sharialovene, teologien, volden, kvinnesynet, intoleransen etc. Men mange av oss tør ikke å snakke om den. Her i Vesten. De tør ikke snakke ærlig engang om minoriteter, flyktninger, parallellsamfunn eller integrering, hvis disse temaene har en kobling eller sammenheng med islam. 

Da, tenker jeg rett og slett at folk er redd for å bli stemplet som rasist eller anti-muslim. Noe har gått veldig galt.

Men alt er ikke helt svart, heldigvis. All den økende frustrasjonen, stemplingene og offerrollen fra islam-apologetene og islamo-venstre har kanskje en god grunn? Det er vi. Ex-muslimer.

Nå, vil jeg skuffe islamo-venstre og apologetene og si :
Rasisme, islamofobi og offerkortet fungerer ikke mot ex-muslimer. Enveiskjøring i samfunnsdebatten er over. Vi har kommet for å bli og skal fortsatt kjempe imot alle ideologier som fortsetter å undertrykke mennesker. Ingen særbehandling til noen ideologi lenger.
Hvorfor skal Islam slippe unna?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar