hits

Det hjelper ingen kreftpupp at jeg skriver banan

kommentarer

Av Berit Helberg

Det er en ny farsott som går på Facebook nå. Slik som i fjor. Da var det fargen på undertøyet damene skulle skrive, og med dette skulle de framheve oppmerksomheten rundt brystkreft. I år er det frukt det går på.

Innlegget ble først publisert på Helbergs blogg. 

Jeg blir så oppgitt? NÅR har det hjulpet på kreftsaken at jeg forteller hele vennelista mi at trusa er hudfarga mens behåen er hvit? Hvor mye hjelper det en kreftpupp at jeg skriver banan eller druer på statusen min?

Innlegget fortsetter under bildet. 

Det er greit å sette fokus på noe så seriøst som brystkreft, men tror dere virkelig at noen som ikke har fått den pm'en som forklarer dette, skjønner greia med å lese «banan» i statusfeltet ditt på Facebook? Og hvilken nytte tror du at et ord som «eple» eller «appelsin» har for de som kjemper mot brystkreft i form av operasjoner, cellegift eller strålebehandling, kanskje alle tre i full pakke?

For to år siden fjerna jeg en kul. Den var godartet og er nå årsaken til at venstre balkong er litt mindre enn høyre balkong, så det er vanskelig å finne rett bh-størrelse uten at det ene skal føle seg oversett eller det andre skal tyte ut. Det ville ikke ha hjulpet meg en døyt da jeg lå på operasjonsbordet, at noen skrev «plomme» i statusfeltet sitt. Jeg driter i å gjøre Facebookveggen min til et fruktfat. Derimot kjøper jeg en ny rosa sløyfe hvert år til profilbildet mitt, foruten hva jeg ellers måtte finne på gjennom året.

Hold frukta deres for dere selv, den hjelper ikke mot brystkreft.