hits

Jeg heier på Hillary! 

kommentarer
Democratic presidential candidate Hillary Clinton gestures as she takes the stage during a campaign rally Sunday, Nov. 6, 2016, in Manchester, N.H. (AP Photo/Steven Senne)
Hillary Clinton Foto: Steven Senne/AFP

Av Aina Stenersen, leder Oslo Frp

Jeg har alltid heiet på de republikanske kandidatene til presidentvalg. Når Obama ble valgt, var jeg i USA og fulgte valgkampen. Men i dette presidentvalget er det helt annerledes - jeg heier på Hillary! 


Norge har hatt to kvinnelige statsministere, like så har Storbritannia hatt to kvinnelige statsministere, samt at Tyskland har en mektig forbundskansler i Angela Merkel. Sånn sett ligger USA noe bak resten av verden med tanke på kvinnelige regjeringssjefer.

Les også: Hvorfor notorisk løgner Clinton er verst tenkelige kandidat


Hillary Clinton er tidligere førstedame, senator og utenriksminister. Hun har mye makt og masse erfaring fra forskjellige aspekter i amerikansk politikk. Hun er etter min mening den klart mest kvalifiserte som president. Ingen andre demokratiske kandidater fra primærvalgene hadde den samme erfaringen. Jeg vil også gå så langt å si at ingen andre fra GOP's primærvalg hadde i nærheten av samme erfaring som Hillary. Hun har erfaring både fra innenrikspolitikk og utenrikspolitikk. Hun vet gjennom 8 år som førstedame hva det å være president i USA innebærer.

Les også: Jeg orker ikke en analyse til

Innlegget fortsetter under bildet. 

Aina Stenersen, leder Oslo Frp

I tillegg støtter også hun Obamas valg om å være sterkt involvert i kampen mot Den islamske stat (IS) og opptreningen av syriske opprørere for å kjempe mot IS. Clinton stemte for invasjonen av Irak i 2003 og beskrives som mer intervensjonistisk enn sittende president Barack Obama. Clinton har også markert seg som en forsvarer av kvinners reproduktive rettigheter, både i og utenfor USA og med et engasjement for barns rettigheter og utdanning.

Les også: Om Trump, løgn og politikk


Men dessverre har Hillary Clinton måte tåle en usedvanlige skitten valgkamp (selv etter amerikansk standard) for å slå en hun burde ha slått lett, bare på erfaring. En usmakelig og bøllete opportunist som vinner stemmer på hat, oppvigleri, postulat og et kvinnesyn som hører en fjern fortid til.

Uansett, får vi håpe, blir det lettere for den yngre generasjon kvinner i fremtiden når Hillary Clinton knuser glasstaket for dem i det hun inntrer som president i det ovale kontor. For første gang på mange år ser det ut som gifte kvinner med høyere utdanning, på tvers av USA, kommer til å stemme for Demokratene, og som det virker nå, med god margin. Jeg gleder meg til kvinneseier i morgen! 

Les også: Slik kan Trump vinne