hits

Nettavisen tør der andre tier

kommentarer
Styreformann Stig W. Seljeseth (til venstre) og sjefredaktør Gunnar Stavrum. Foto: Paul Weaver/Nettavisen

Av Stig W. Seljeseth, styreformann i Nettavisen

Få om noen andre medier har fått satt agendaen som Nettavisen på nett og mobil. At man var tidlig ute var en ting. Men at selskapet også alltid har klart å utvikle seg videre, og på den måten gått foran og vist vei, er imponerende. Ikke bare redaksjonelt, men i aller høyeste grad kommersielt har man gjort dette. En viktig grunn til nettopp dette har vært at man som en selvstendig aktør har vært nødt til å dyrke egenarten og heller ikke har hatt noe konsern å falle tilbake på. Riktignok var man en periode en del av TV2 før eierne, Egmont og Amedia løftet Nettavisen ut av TV2. Det har vist seg å være en klok beslutning.  

Nettavisen er i dag en viktig aktør i det norske mediebildet. Ikke bare fordi man er av de største aktørene, men også at man evner å sette agendaen i mange saker. Ikke minst etter oppkjøpet av blogg.no har dette blitt forsterket.

20 år kan virke lenge i den digitale verden men det er en vital 20-åring som nå markerer seg. Og det ingen grunn til at den flotte utviklingen ikke skal fortsette. Nettavisens historie så langt har vært  preget av en innovasjonsvilje og evne få kan kopiere. Sammen med gode eiere og motiverte ansatte har dette lagt et flott grunnlag for årene som kommer. Og det er viktig at Nettavisen fortsatt tør der andre tier.

Gratulerer så med dagen! Vi er alle dypt imponert over de ansatte og organisasjonen. På vegne av eierne vil jeg som styreleder takke hver enkelt så mye for innsatsen og samarbeidet.

Lykke til videre.