hits

Nettavisen mot verden

kommentarer

TV 2-sjef Olav T. Sandnes

Ingen vet hvor haren eller Nettavisen hopper.

Av Olav T. Sandnes, TV2-sjef

Tjue år tilbake i tid ble etableringen av et nyhetsdrevet nettsted sett på som en av de aller mest vågale satsningene i mediebransjen. På tross av opp- og nedturer har Nettavisen gjort dystre spådommer til skamme, og gått i front for andre aktører i mediebransjen.

Jeg hadde gleden av å være styreleder i Nettavisen i ett år, fra midten av 2010 til 2011.

Da sto Nettavisen på mange måter i den situasjonen en rekke andre norske mediebedrifter i dag står i. I mine år som styremedlem (jeg får håpe det ikke var på grunn av meg) var selskapets situasjon en helt annen enn i dag.

Jeg kom inn i styret på det tidspunktet hvor TV 2 hadde solgt Nettavisen til Egmont og A-Pressen, nå Amedia. Virksomheten hadde store underskudd. Mange ansatte var usikre.

Det kunne ha vært nærliggende å gi opp i en slik situasjon. I stedet valgte Gunnar Stavrum å gi alt. Jeg har stor respekt for hvordan han har gjennomført Nettavisens transformasjon.

I dag er Nettavisen en lønnsom medievirksomhet de aller fleste nordmenn har et forhold til - kanskje både på godt og vondt? Ikke vondt nødvendigvis i negativ forstand, men ingen vet helt hvor haren eller Nettavisen hopper.

Nettavisen går sine egne veier. Det opplever jeg er Nettavisens identitet. De som jobber i Nettavisen har en «oss mot verden»-innstilling. 

TV 2 er tuftet på konkurranse. Jeg er glad for at Nettavisen utfordrer både oss og andre, til å satse, til å prøve oss frem, og til ikke å gi opp.

Nettavisen har også utfordret det etablerte. Ved å satse. Ved å komme styrket ut av en krise. Og ved Gunnar og hele blogg.no-stallens mangfoldige og til tider svært utfordrende blogginnlegg. 

Slagordet deres treffer forbilledlig godt: Ferske nyheter - friske meninger.

Jeg skal love dere tøff konkurranse fra TV 2 om det første også i de kommende tjue årene. Jeg skal også love dere ingen konkurranse fra meg på det siste, all den tid Gunnar (eller Sophie Elise) aldri vil få noen bloggkonkurrent i Olav T. Sandnes.
 
Det blir med dette innlegget, hvor det aller viktigste er å få ønske dere en alle tiders fest og feiring!

Gratulerer med dagen!

Hilsen
Olav