hits

Mannegruppa Ottar kan motivere flere

kommentarer
Gjesteredaktør Bjørnar Moxnes
Foto: Paul Weaver/Nettavisen

Av Bjørnar Moxnes, leder i Rødt.

Kanskje kommer det én bra ting ut av Mannegruppa Ottar. At vi retter flomlyset ikke bare mot asylsøkere, Køln eller gjerningsmenn av utenlandsk opprinnelse, men også mot oss selv.

Mot vanlige, norske familiefedre, brødre og sønner som tenker ekte mannfolk er sjåvinister som godt kan vitse om sex med barn og true en 13 år gammel jente som tar til motmæle.

Les også: La oss jazze litt om voldtekt, dere

For gutter er gutter.

På et eller annet tidspunkt må vi begynne å prate seriøst om dette, menn imellom. Det at en av fire jenter har opplevd seksuelt krenkende atferd før de fyller 16 år. At en av ti jenter har opplevd uønska seksuell omgang før fylte 16 år. Det at altfor mange av oss ikke veit å respektere andres grenser.

Da kan vi ikke bare peke på alle mulige andre. Da må vi også diskutere våre holdninger til damer. Blant annet fordi damene som utsettes for dette er mødrene, søstrene og døtrene våre.

Les også: Ikke alle liker hetsingen og dårlige vitser

Ære være alle kvinner som tar denne holdningskampen år ut og år inn. Men strengt tatt bør vi menn ta hovedansvaret for våre egne holdninger. I beste fall motiverer Mannegruppa Ottar flere av oss til innsats.

Les også: Tusenvis rømmer fra Mannegruppa Ottar

Innlegget ble først publisert på Facebook.