hits

Disse «superheltene» kan redde Norge

Det begynner å bli lenge siden Norge har vært et godt fotball-lag, skriver artikkelforfatteren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix

Av Andreas Ringstad, fotballfrelst advokat

Fantastic Four er en amerikansk film som kom ut  i 2005. Den handler om fire astronauter, Reed, Sue, Johnny og Ben som etter en tur i verdensrommet blir forvandlet fra å være helt vanlige mennesker til å bli superhelter. Under ferden blir de utsatt for stjernestøv som gjør at de får overnaturlige krefter, noe de bruker til å redde verden. Selv har jeg bare sett halve filmen. Jeg sovnet halvveis. Sjelden et kompliment til en film. Men verden ble nok reddet. 

Innlegget fortsetter under bildet. 

Andreas Ringstad 

På Ullevål Stadion hadde Norge hatt bruk for stjernestøv. Mye stjernestøv. Det var klasseforskjell på et slikt nivå at man på løkka ville kalt det feige lag og dratt hjem. Nå er det mange som ønsker at Per Mathias Høgmo skal gjøre nettopp det. Dra hjem. Jeg var selv på Ullevål når Jo Inge Berget leverte en prestasjon på nivå med Olav den Hellige og andre vikingkonger. Det var euforisk stemning. Mye har skjedd siden den kampen. Playoff-kampene som den ultimate fiasko. Med en fryktelig start på høstsesongen tror jeg faktisk Høgmo er avhengig av å slå Aserbajdsjan neste kamp for å beholde jobben ut kvalifiseringen. Jeg er ikke sikker på at han klarer det. Det sier mye. 

Les også: Nordlie om Samuelsen: - Burde ikke vært tatt ut

Det begynner å bli lenge siden Norge har vært et godt fotball-lag. Dessverre. Derfor kan man jo spørre hvor mye bedre dette vil bli om vi skifter trener. For min del handler det mye om hvorvidt man tenker at man har den beste mannen i jobben eller om det finnes realistiske alternativer der ute som man tenker vil gjøre en bedre jobb. Det blir litt som når Liverpool sparker Brendan Rodgers (uten sammenligning forøvrig - eller?) fordi de kan få Jürgen Klopp. Det er en hylle over. Jeg tror ikke vi kan få tak på noen med overnaturlige krefter (Egil Drillo Olsen gidder vel ikke en ny periode), men jeg vil lansere mine «Fantastic Four» som jeg håper vil stå på listen til NFF og som jeg mener er en hylle over Per Mathias Høgmo. 

Les også: Tror spillerne bløffer om Høgmo: - De er programmert til det

Innlegget fortsetter under bildet. 

Bob Bradley. Foto: Fredrik Varfjell/NTB Scanpix

Bob Bradley (58) står øverst på min liste. For meg handler det om å inneha de kvalitetene en landslagstrener må ha. Han har utvilsomt erfaringen fra landslagsfotball. Han er en utmerket taktiker, motivator og evner å få maksimalt ut av de spillerne han har til rådighet. Jeg tror ikke han vil være en enkel mann å få overtalt, men Norge kan være et fornuftig karrierevalg av Bob Bradley, da det vil bli lagt merke til i Fotball-Europa om han skulle klare å få Norge til et mesterskap. Han har utvilsomt bevist at han har blitt utsatt for stjernestøv når han utrettet mirakler med Stabæk. 

Les også: Nå handler alt om annenplassen

Innlegget fortsetter under bildet. 

Ståle Solbakken. Foto: Jens Nørgaard Larsen/NTB Scanpix

Ståle Solbakken (48) vil være et populært valg. Han er ikke et produkt av «NFF-skolen», men en norsk trener som har vist at han har en fotballfilosofi med mye inspirasjon fra andre europeiske land. Han innehar mange av de samme kvalitetene som Bob Bradley, selv om jeg personlig setter Solbakken et lite hakk under på det taktiske plan (uten at det på noen måte må tolkes som kritikk). Han har utvilsomt bevist at han har blitt utsatt for stjernestøv da han har stått opp fra de døde.

BLOGG: Èn av disse kunne erstattet Høgmo

Innlegget fortsetter under bildet. 

Lars Lagerbäck. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix

Lars Lagerbäck (68) har vært i søkelyset til NFF tidligere og vil nok ganske sikkert være det på nytt om Høgmo får fyken. Har bevist med Island hvilke kvaliteter han har og vil komme inn i jobben med mye selvtillit, faglig tyngde og vil nok ganske raskt få strammet opp den defensive organiseringen. For meg havner han et lite hakk under Bob Bradley og Ståle Solbakken da de begge etter min mening er bedre på å utvikle den offensive delen. Han har utvilsomt bevist at han har blitt utsatt for stjernestøv da England, som var spådd EM-gull av engelskmennene, røk rett ut av åttendelsfinalen i EM.

BLOGG: - Hvor lenge skal Høgmo få holde på?

Innlegget fortsetter under bildet. 

Kjetil Rekdal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix

Kjetil Rekdal (48) vil trolig ikke være det mest sexy valget NFF kan gjøre, selv om han har gått ned en del kilo etter at Ronny Deila innførte nye regler for støtteapparatet. En mann som Solskjær ville nok skapt mer umiddelbar begeistring, men det som for meg skiller disse to er at Rekdals styrker som trener er de egenskapene en god landslagstrener trenger. Jeg tror faktisk Kjetil Rekdal vil være en bedre landslagstrener enn han er klubbtrener og ihvertfall sportsdirektør. Han har utvilsomt bevist at han har blitt utsatt for stjernestøv da han med gule sko sørget for gratis øl på hele Karl Johan.

Så da er det bare opp til NFF da. Om verden skal bli reddet. Denne gangen skal jeg holde meg våken.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar