hits

Ap og SV har ansvaret for tigger-vandalismen i Oslo

kommentarer

Av Aina Stenersen, leder i Oslo FrP

Nå er det vedtatt av byrådet; det blir kortere åpningstider, begrenset parkering og mer politi og vektere som skal bidra til å få slutt på at Botanisk hage brukes som toalett og pilledepot for kriminelle.

Byrådet, med SV, AP og MDG i spissen straffer folk flest, med for eksempel begrensede åpningstider. Hvorfor er det publikum som skal straffes? Det er jo tiggerne/romfolket som griser til området. Skal vi gjøre det samme om Frognerparken brukes som offentlig toalett? Bare begrense åpningstidene? Her taper vi Oslo.

Les også: Her vil politiet vurdere tiggerforbud etter aggressiv og organisert tigging

Innlegget fortsetter under videoen.

 

Tiggingen i Oslo er totalt ute av kontroll. Økt antall tiggere har resultert i utrygge nabolag (Lakkegata skole) og rasering av turiststeder (blant annet Botanisk hage). Marianne Borgen (SV) iverksetter ingen tiltak for å bedre situasjonen. Tiggere som bedriver vandalisme får ingen sanksjoner. Nå må SV og Ap på banen. Politiet må instrueres til å ta grep for å sende ut tiggere som ikke registrerer seg og kan dokumentere at de har egne midler etter tre måneder. Og tilretteleggingen for rom-tiggere (overnatting, dusj, mat etc) bidrar til å øke antallet som kommer, og dermed økt forringelse av byen vår.

Les også: Han nektet å ta meg i hånda, fordi jeg er kvinne

Oslo må innføre tiggerforbud lokalt. Etter tre måneder må tiggere dokumentere at de har midler til å forsørge seg selv og medfølgende familie. Dette gir grunnlag for utsending av mange tiggere, som ikke kan dokumentere egne midler. Tiggere som bedriver vandalisme, hærverk eller lignende må ilegges bøter. Hvis disse bøtene ikke følges opp, må tiggerne settes i fengsel i tråd med straffeloven § 55. 

Tiggeres oppførsel fører til økt ressursbruk hos politiet, samt ekstrakostnader for kommunene. Tiggingen vil bli mindre dersom grunnlaget for tigging faller bort. Oslos befolkning burde anmodes av kommunen om ikke å gi penger til tiggere som bidrar til å rasere byen vår.