hits

Jeg tror deg ikke, Fahad Qureshi!  

kommentarer

Av Aina Stenersen, leder i Oslo FrP

I Dagbladet 14. juni skriver Qureshi, lederen for Islam Net, en artikkel for å rose Islamsk Råd Norge. Den ekstreme islam Fahad Qureshi står for, skaper grunnlag for en tankegang som kan lede personer ut i ekstremisme - og hans kronikk tror jeg ikke noe på.

Kronikken i Dagbladet «Unødvendig kritikk av Islamsk Råd Norge», er et av hans mange dårlig forsøk på å overbevise offentligheten om at avsenderen står for «toleranse, mangfold, og renvaske hans ultra-ekstreme muslimske idealer». De er veldig langt fra det samfunnet vi ønsker å ha i Norge. Kronikken besvarer heller ikke spørsmålene man stiller rundt IRN.

Les også: Kjære norske, heterofile, hvite - hvor er det du gjemmer deg?

Islamsk Råd Norge har satt inn en midlertidig leder som støtter omskjæring av jenter, bruker Qureshi noe av sin skrivetid til det? Nei.

Qureshi skriver også at «Å påpeke at kvinner og unge muslimer har hatt for lite å si i rådet er til en viss grad misvisende. Det er da vel ingen regler i rådet som hindrer de nevnte gruppene fra å engasjere seg?».  Det er merkelig påstått. Islam Net har drevet kjønnssegregerende praksis på sine møter, de undertrykker kvinner, ønsker steining av utroskap, i tillegg kommer organisasjonen med diskriminerende uttalelser mot andre grupper; homofile.

Les også: 5-punkts kriseplan for Islamsk råd Norge

Jeg møtte selv nylig Qureshi i en debatt hos TV2 om radikale imamer. Qureshi nektet å ta meg i hånden, og nektet å ha noe som helst kontakt - fordi jeg var en kvinne. Det latterlige var at han i en kronikk i Klassekampen samme dag, hadde hevdet at han levde etter norske verdier. Både jeg og flere andre hos TV2 reagerte, for meg er Qureshi omtrent som en ulv i fåreklær. Det er meget langt mellom liv og lære i en rekke radikale muslimske miljøer. Qureshi vil aksepteres som en del av samfunnets mangfold, men aksepterer ikke selv mangfoldet.

Les også: De sier homofile må dø - hvorfor får de klapp på ryggen?

Invitasjon sendt til Islamsk råd Norge fra Frp i Oslo

Islamsk Råd Norge har gjort mer for å forebygge radikalisering enn mange av deres kritikere, er også en av påstandene i kronikken. Men det er heller ingen tiltak som nevnes konkret?

I USA, i Orlando opplevde det homofile miljøet et forferdelig angrep. Og et angrep på dem, er et angrep på oss alle. Også i Norge er det gnisninger mellom radikale muslimske miljøer og homofile. Dette beskrives av homofile «Ahmed»;

«Akkurat nå vet vi ikke hva vi skal gjøre. Det er vanskelig å være muslim og åpent homofil. Det er ikke uvanlig at jeg blir møtt med drapstrusler når jeg går hånd i hånd med min egen ektemann.  - Det er mange som lever i frykt. Jeg er fremdeles redd for personer i Islam Net og Islamsk Råd Norge, sier den anonyme kilden gråtkvalt til Nettavisen 13. juni.

Les også: MDG-Sultan ber muslimer gå i homoparade midt i ramadan

Jeg inviterer derfor herved Qureshi, og resten av styret og ledelsen i Islamsk Råd Norge til å gå sammen med meg i Oslo Pride, lørdag 25. juni. Dette er en perfekt måte for dem å vise at de virkelig ønsker det demokratiet og mangfoldet de så varmt side opp og side ned i avisene hevder at de står for. Da kan de få gå sammen med en kvinne som er leder (et kjønn de sier de støtter opp om - men jeg tviler sterkt) og homofile (som de virkelig burde støtte opp om)

Vi skal ha stand på Oslo Pride onsdag til lørdag, så jeg håper å se mange fra Islamsk Råd Norge og lederen av Islam Net der. Så kan dere vise at det er handling bak deres ord.

En formell invitasjon er herved sendt.

Innlegget ble først publisert hos Dagbladet.