hits

Når øl-bloggeren vrøvler

kommentarer 

Av Steinar Knutsen, konsernsjef i Norbrew
Ølbloggeren Sammy Myklebust vrøvlet i vei på bloggen sin om ting han åpenbart ikke har greie på.

Sammy Myklebust fremhever seg som ølblogger, og skriver innlegg på Nettavisen og Ølportalen om produkter og smaker. Onsdag (8.6) prøvde han seg som tallkunstner mot det nyetablerte konsernet Norbrew som har eierskap i fire håndverksbryggerier.

Les også: Oppblåste tall og mikrofonstativ


Kritiserte alt
Sammy Myklebust gjorde sitt ytterste i bloggen for å skrive Norbrew så langt ned det er mulig å komme. Den 37 år gamle deltidarbeideren fokuserte på oppblåste tall når det gjelder verdisettingen av Norbrew, kritiserte produksjonskapasiteten og ikke minst omsetningen det legges opp til det neste året på 100 millioner kroner.

Motstander
Men kanskje demonstrerte Sammy Myklebust mest av alt at han ikke skjønner, eller han bare er motstander av at mindre bryggerier skal inngå i en større allianse. Norbrew skal bidra til at godt, lokalprodusert øl kommer ut til flere butikker og dermed til flere mennesker. Jeg har selv vært med som gründer av mikrobryggeriet 7 Fjell, og kan alt om hvor vanskelig det er for mindre bryggerier å slå gjennom hos dagligvarekjedene.

Kurs i økonomi
Norbrew er en konstruksjon som skal sørge for økt distribusjonskraft. Kompetansen og kapasiteten ligger i bryggeriene, og jeg skal ikke bruke tid på om det blir åtte, ti eller tolv millioner liter øl det neste året. Myklebust burde imidlertid ta seg et kurs i økonomi. Han hopper bukk over at Norbrew har 17,6 millioner i egenkapital og at den forestående emisjonen er fulltegnet, noe som gir en egenkapital på 32,5 millioner kroner.

Journalistisk overdommer
Ølbloggeren karakteriserer for øvrig Finansavisen og Dagens Næringsliv som mikrofonstativer for Norbrew. Myklebust, som er blottet for journalistisk erfaring, utpeker seg i frekkhetens navn til journalistisk overdommer. Da jeg prøvde å komme i kontakt med ham for å påpeke åpenbare feil i bloggen, giddet han ikke å løfte opp telefonen, men svarte med korte meldinger at han ikke hadde behov for informasjon...

Øl og blogg
Når jeg leste bloggen tenkte jeg at øl og blogg faktisk ikke er noen god kombinasjon. Myklebust blåste rødt og burde latt pennen ligge på stigende bris. For dette var vrøvl. Fra ende til annen!