hits

Asfaltfabrikk på Ormsund - hvor er politikerne?

kommentarer


 

Av Kristin Sandby, koordinator for en aksjonsgruppe blant naboene til asfaltfabrikken

Skoleelever, beboere, bydelsoverlege og lokalpolitikere er nå engasjert i å få fjernet asfaltfabrikken fra Ormsundkaia. Vi i aksjonsgruppa etterlyser imidlertid et engasjement fra våre bypolitikere rundt saken. Er et asfaltverk for lite til å bry seg om eller ligger Ormsund litt for langt fra Oslo Rådhus?

For opplysningens skyld; Ormsundkaia ligger idyllisk plassert rett inntil Ormsund badeplass, Ormøya og dernest Malmøya. Ormsund badeplass blir brukt av skolebarna, beboerne i området og tilreisende Osloinnbyggere, som har funnet veien hit. Det er nok ikke så mange som kjenner til badeplassen, men det tar kun 8 minutter med buss fra Oslo S til en forfriskende dukkert her!

Les også: Bare kommunale «naboer» ble varslet om asfaltfabrikken

Fullt så idyllisk er ikke denne asfaltfabrikken, som Oslo Havn uten forvarsel har plassert rett ved siden av oss. Vi er heller ikke så begeistret for forurensning fra Mosseveien, forurensning fra renseanlegget like ved eller fra lasteskipene på Sjursøya. For oss er det ikke avgjørende om asfaltfabrikken isolert sett klarer å komme under sitt utslippskrav - vi er opptatt av den totale miljøbelastningen og forurensningen av nærmiljøet. Ikke minst er vi bekymret for hvordan forurensningen belaster barna våre.

Les også: Asfaltskandalen må granskes

Innlegget fortsetter under bildet.

Asfaltverket på Ormsundkaia har skapt debatt. Paul Weaver/nabilder.no

Oslo Havn har store deler av Ormsundkaia liggende ubenyttet eller lite hensiktsmessig benyttet. Her har de plassert asfaltfabrikk, lagerskur og lagringsplass for ca 1000 biler. Vi kunne ha hatt badestrand, friluftsområde, servering og kanskje til og med en svømmehall for Oslos innbyggere!

Vi spør oss om hvorfor ikke flere av Oslos politikere bryr seg om bruken av dette området? Vi mener at Oslo Havn her sitter og tviholder på er den aller siste indrefileten i Oslo. Kanskje bypolitikerne våre ville ta bussen fra Rådhuset og komme og besøke oss for å se hva Oslos befolkning går glipp av? Jeg byr i så fall på kaffe på min terrasse!