hits

Bot for å kjøre 60 km/t i 60 sonen

kommentarer
STØTTEN HOLDES TILBAKE: Avaldsnes. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Av Frode Nygaard, styremedlem Avaldsens IL

Jeg tipper de fleste ville blitt irritert dersom de fikk fartsbot for å holde fartsgrensen. Du skal ikke straffes for å følge de lover og regler som gjelder, er en vanlig rettsoppfatning i landet vårt. For Norges Fotballforbund (NFF) gjelder tydeligvis ikke dette.

Avaldsnes IL vurderer å inngå en betydningsfull sponsoravtale med Betsson som gjelder utenfor Norge. Regelverket er klart, det er ingen lover eller regler som forhindrer klubber i Norge å inngå slike avtaler.

Les også: NFF holder tilbake Avaldsnes-støtte

NFF liker det dårlig og begynner nå å skrive ut bøter selv om vi kjører fartsgrensen. Nå nekter forbundet å behandle en søknad om utbetaling av midler som klubben allerede har fått tildelt.

Pengene skal brukes til forberedelser til spill i Champions League. En milepæl i klubbens og den lokale fotballens historie. Nå driver vår medlemsorganisasjon, de som skal legge forholdene til rette for at vi kan utvikle kvinnefotballen, og saboterer våre forberedelser til CL-kvalifiseringen. Årsaken er at NFF ikke liker at fartsgrensen er 60 km/t. De vil at den skal være 50 km/t, når vi da kjører i 60 så skriver de ut boten.

NFF er glade i penger. De har jobbet hardt for å øke inntektene til fotballen i landet vårt, og de har lyktes meget bra med dette. Den siste TV avtalen er historisk høy. Bra jobba.

Innlegget fortsetter under bildet. 

Frode Nygaard

De som betaler for rettighetene til norsk fotball er imidlertid i stor grad finansiert av reklamekroner fra spillselskaper som Betsson og andre. Pengene går fra Betsson til Discovery og videre til NFF. Dette er helt uproblematisk mener NFF.

Vi kjører litt fortere og dropper mellomleddet. Fremdeles innenfor fartsgrensen, men det går likevel for fort, sier NFF og skriver ut fartsbot.

For oss er dette ubegripelig å forstå.

Til høsten skal enerettsmodellen opp til vurdering. Politikerne kan komme til å si at alle spillselskaper som ønsker det kan få lisens til å drive i Norge. En del av overskuddet fra slik virksomhet vil tilbakeføres til norsk idrett. Dersom det blir virkeligheten er min påstand at NFF vil være raskt på banen for å signere samarbeidsavtaler med andre spillselskaper enn Norsk Tipping.

Og de skriver ikke fartsbot til seg selv!