hits

Ingen som kjører limousin til skoleballet, ender som vandreruss

kommentarer
Stiflers 2014 med russegutter fra Østensjø Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup/Ditt Oslo

Av Karianne Gamkinn, blogger på Mammadamen.

Det jamres over eliteruss og opptaksprøver der foreldrenes inntekt vurderes, stort forbruk og grisesang, men kjære dere misunnelige foreldre, så vanskelig er det ikke å få barna inn på de gjeveste russebussene! Om dere ikke har skjønt det ennå, her er et par ting verdt å tenke på!

Russefeiringen i Norge har utviklet seg til å bli et helt særegent fenomen! Schikkelakke og hjembakt brød? Her hos oss handler det om å svi av et par millioner på russebuss, russelåter, konseptutvikling, klær og annen hygge 14 dager i mai. Det burde verken overraske eller forskrekke. For å si det sånn, ingen som kjører limousin til skoleballet, kommer til å ende som vandreruss. Skal barna dine bli eliteruss og med i den populære gjengen, må du som forelder ta ansvar. Har du ikke skjønt det ennå, er det verdt å tenke over et par ting!

Innlegget ble først publisert hos Mammadamen.

Lær barna om statussymboler og nettverksbygging

At du lærer barna viktigheten av bil som statussymbol og identitetsbygger, er selvfølgelig grunnleggende om du satser på russebussbarn, og forøvrig barnelærdom i dagens samfunn. Har du en billig-suv a la Skoda stående i oppkjørselen, bedriver du også sjansespill med barnas russebussfremtid. Takk deg selv, vil jeg si! Med kredittkort og leasing har de fleste råd til bil som bygger status. Her har vi også valgt å lease limousin inkludert sjåfør for de neste ti årene. Den står klar i oppkjørselen så gutta kommer seg til og fra bursdagsfeiringer ut grunnskolen, inkludert 10. klasse-ballene, selvfølgelig. I en alder av fem og sju skjønner de godt at riktig bil gir status.

Diskutér selvfølgelig gjerne andre foreldres inntekt rundt middagsbordet!

Med bil som BMW X5 og oppkjørsel kommer gjerne det rette miljøet av seg selv. Men for å sikre at barna dine havner på den kuleste bussen, ville jeg nok allikevel vært forsiktig med å la tilfeldigheter styre. Tenk nettverksbygging allerede fra barnehagetilvenningen. Før kontakt opprettes med andre foreldre og deres barn, anbefaler jeg sterkt å vurdere faktorer som familiens bilvalg, antall årlige ferier, antall hytter, tid siden sist oppussing, merkene på morens klær og farens jobb. Diskutér selvfølgelig gjerne andre foreldres inntekt rundt middagsbordet! Jo tidligere barna skjønner nettverksbyggingens prinsipper, jo bedre legger du grunnlaget for deres valg av venner og fremtidige russebussgjeng.

Les også: Når bestemor og bestefar har skrapt sammen konfirmasjons- gave, da skal de ikke bli latterliggjort

Fra konseptbursdag til russebusskonsept

Konseptbegrepet som har blitt en viktig del av russefeiringen, kan du med fordel forberede barna på så tidlig som fra ettårsdagen! De aller fleste moderne norske foreldre har allerede flere års erfaring med konseptutvikling for bursdagsfeiringer, og det handler egentlig bare om å innse at du også her legger grunnlag for avkommets fremtidige russebusskarriere.

De som kritiserer innleid trylleshow og sirkus, kunstferdige dekorasjoner, og temabursdager med prinsesser og superhelter har ikke skjønt noe.

Bruk barnebursdagene for det de er verdt! De som kritiserer innleid trylleshow og sirkus, dyre og kunstferdige dekorasjoner, og temabursdager med prinsesser og superhelter har ikke skjønt noe. Profesjonelt skrevne bursdagssanger, gjerne sluppet et par måneder i forveien så de rekker å få en god Spotify-plassering før den store dagen, scenerigging og hyring av ti-på-topp-artister for underholdning i hagen er noe av det beste du kan gjøre for dine barns framtid ? i dagens samfunn generelt og for å forberede dem som eliteruss spesielt. Husk, russebussen som vinner prisen «Årets russebusskonsept» får oppslag i lokalavisa! Å legge penger i barnebursdagene er langsiktig investering i familiefasaden.

Innlegget fortsetter under bildet.

Processed with VSCOcam with s3 preset
Karianne Gamkin

Dannelse versus identitetsbygging

Banalitet er menneskenes andre syndefall mente filosofen Martin Heidegger. Moderne mindfulness og selvutvikling er allerede fag på flere skoler. Norsk videregående skole bør dog bli mer bevisst på rammene for russefeiringen, og har utvilsomt en innsats å gjøre for å legge bedre til rette for å skape enda flere eliteruss! Det burde heller ikke være så vanskelig. Ikke kast bort tiden på unødvendig lærdom! For å si det sånn, Moby Dick er et dritkult russebussnavn uavhengig om du skjønner at den hvite hvalen symboliserer tomhet og kaos eller ei.

Min fanesak er: Erstatt dannelsesbegrepet i norskfaget med identitetsbygging nå!

Medforeldre, la oss sammen ta ansvar og jobbe for effektivisering og økt relevans i undervisningen! Min fanesak er Erstatt dannelsesbegrepet i norskfaget med identitetsbygging nå! Hallo, vi lever i 2016! Hvem er du, hvem vil du være, hvordan fremstår du og hvordan oppfattes du? Nei, det handler ikke om ekstensialisme, men om helt grunnleggende spørsmål å stille om du vil tydeliggjøre deg selv som merkevare for en suksessfull fremtid. Og ikke minst, spørsmål elevene må kunne besvare for bygge et kult russebusskonsept. Eller som den franske situasjonisten Guy Debord uttalte «All that once was directly lived has become mere representation.»

Les også: Russelåt i Bergen: - Kvalmt som faen

 

Så slutt å klage over elever som ikke møter opp til timen eller sitter under pulten fordi det handler om en knute i russedusken, og gjør undervisningen relevant, lærere! Sophie Elise kan langt mer effektivt lære dagens ungdom om den menneskelige karakter, og identitetsbygging, enn Ibsen, og Helmer og Noras ekteskapelige lykke og fasadebygging kan opplagt erstattes av studier av bloggen til Herr og Fru Fotballfrue.

Svaret på Johannes? indre følelsesstormer er i dag kun noen tastetrykk unna. Jeg foreslår å bytte ut Hamsuns «Victoria» med «Paradise Hotel».

Bytt ut Hamsuns «Victoria» med «Paradise Hotel»

Og så Hamsuns «Victoria» da? Denne langdryge kjærlighetshistorien har svært lite med kjærlighetsliv anno 2016 å gjøre. Svaret på Johannes? indre følelsesstormer er i dag kun noen tastetrykk unna. Jeg foreslår å bytte ut «Victoria» med «Paradise Hotel». Skal russekullet nå målene om å knyte et Fareskilt («Ha sikker sex med to andre medruss samtidig.») og få bildet av Barney Stinson («Ha sikker sex med syv forskjellige personer på syv dager.») i dusken, har de langt større utbytte av å se «Paradise Hotel» i norskøktene enn å dvele rundt en fortelling om den første forelskelsen og kjærligheten skrevet for hundre år siden. Herlighet, det tar evigheter før det skjer noe i den tragiske historien!

Gutter er gutter

Gjeldende russelåtene med tekster som objektiviserer kvinner og forherliger voldtekt, har jeg forøvrig fraskrevet meg ansvaret. Her gjør media, kommersielle selskapers reklame og populærkulturen allerede sitt for å påvirke guttas syn på jenter og kvinner, tenker jeg, og som foreldre er det lite vi kan gjøre uansett. Kjære medforeldre, vi får nyte det mens barna våre synger med til «Du e elektrisk, du gir meg støt når jeg tenker på deg.», og innse at gutter er gutter og at de må få ha det litt gøy før de entrer rollen som gode samfunnsborgere.

 Hurra for eliterussen, og for curlingforeldre, oljepengene og kredittkort!

Alle skal med

Ja, om noen år skal vi møtes til foreldrerulling i baksete på en russebuss. La oss benytte anledningen til å skåle i champagne og klappe hverandre på skuldra for å ha oppdratt våre barn til gangs mennesker, og ikke minst til eliteruss! Hurra for eliterussen, og for curlingforeldre, oljepengene og kredittkort! Å starte forberedelsene tidlig ser absolutt ut til å være verdt det, og som nevnt så vanskelig er det ikke. Snart er vi eliteruss alle sammen skal dere se!

Innlegget ble først publisert hos Mammadamen.