hits

Overleve på 37 kroner: Sov mer - tren mindre

kommentarerAv Arve Corneliussen

Det var 4. mars. Det var ni dager igjen til studielånet skulle komme, og jeg satt med 37 kroner på kortet. De to siste dagene hadde jeg spist kneipp med agurk som eneste pålegg til middag, og jeg siklet tilbake til den medium-stekte biffen jeg spiste med ekstra pommes frites 15. februar.

Innlegget ble først publisert hos Studvest.

Du ser det skje med kristne fanatikere og fitness-guruer på Instagram. Lyset gikk opp for meg. Jeg var klar for et nytt liv. En ny hverdag.

Nå, nøyaktig én måned senere, spiser jeg fiskepinner til middag. Med ketsjup. Jeg klarte det, og da kan du klare det óg. Her er mine tips på veien mot suksess:

Legg deg 23.00 og stå opp 15.00. På denne måten varer hver dag i bare åtte timer. Tid koster penger, og sover du til 15.00 slipper du både frokost, lunsj og den ene frozen yoghurten på Deli du bare måtte ha siden du var så sliten og trøtt etter forelesning. Og ja, du blir ikke lenger sliten og trøtt etter forelesning.

Ikke tren. Dette er den største tabben jeg ser folk gjøre. Når du trener må du ha mer mat, og mat koster penger, så dette sier seg selv. I tillegg kan du risikere å bli ganske så sexy når du trener, som kan resultere i at du får deg en kjæreste, som igjen kan resultere i at du ofte må bli med på ting som kino, restaurant, eller langweekend i London. Det profilbildet fra London Eye er ikke gratis.

Gå på by'n tirsdag og torsdag istedenfor lørdag. Det koster 29 kroner for en øl på byn på tirsdager og torsdager, mens en øl koster 64 kroner (minst) på lørdager. Man trenger ikke akkurat å være NHH-student for å løse det regnestykket. (Og om noen BI-studenter leser Studvest, så er det fordi 29 + 29 = 58. Videre er 64 - 58 = 6. Det vil altså si at hver gang man drikker én øl en tirsdag og én øl en torsdag, vil man spare seks kroner om man gjør det istedenfor å drikke én øl en lørdag.)

Ha romkamerater som trener. Slik blir du den minst sexy personen i gjengen når du går ut, og du slipper oppmerksomhet fra det motsatte kjønn på byen. Når de andre sitter med dyp øyekontakt i en samtale de ikke vet hva handler om, sipper du diskré fra deres øl. Herpes har du allerede fra Magaluf 2012, som vi ikke snakker om.

Og ja, man må selvfølgelig være dedikert for å vedlikeholde et slikt program. Noen ganger vil man gå på en smell. Kanskje står du opp 11.00, kjøper kaffe latte på Starbucks og tar en tur opp Fløien om det er fint vær. Bare ikke gi opp av den grunn. Michael Jordan hadde tross alt ikke blitt basketstjerne om han aldri turte å feile.

Innlegget ble først publisert hos Studvest.