hits

Kvinne, 40 pluss, forsvunnet!

Processed with VSCOcam with s3 preset
Karianne Gamkinn står bak innlegget.

Av Karianne Gamkinn, blogger på Mammadamen.

En gift kvinne og mor i førtiårene har vært forsvunnet siden tirsdag ettermiddag. Hun kjørte da avgårde i familiens Tesla, men familien er usikker på om hun var på vei til mindfulness-kurs, crossfit, eller inspirasjonskurset i familiefotografering for sosiale medier siden hun den siste tiden har hatt mange ulike selvrealiseringsprosjekter på gang.

Innlegget ble først publisert hos Mammadamen.

Hennes mann og to tenåringssønner er allikevel helt sikre på at hun hadde på gummistøvler fra Hunter, kashmir-genser, Louis Vuitton-veske, parkas fra Fleicher Couture, Garmin pulsklokke og treningstights da hun forsvant. Hun har en stor X på låret. Antrekket gjør dessverre ikke leteprosessen så mye enklere. At hun for et par dager siden var hos frisøren, kompliserer også. Både klærne og hårfargen hennes med innfarget naturlig ettervekst gjør at hun er svært lett å forveksle med veldig mange andre kvinner i den norske småbyen hun er bosatt i.

Familien har gått gjennom alle listene hun har skrevet den siste tiden, besøkt duftlysavdelingene i samtlige av landsdelens interiørbutikker, og forsøkt å tolke sitatene hun har delt på Facebook for dypere mening, men uten resultater. Det siste bildet hun postet på Instagram er en selfie der hun smilende balanserer et brett med fire syltetøyglass med nypresset grønn smoothie. De stripete sugerørene matcher den rosa veggen i bakgrunnen. Bildet er hashtagget #home #happyfamily #foreverliving og #livingthedream.

Den yngste sønnen er snart ferdig med ungdomsskolen, og etter å ha perfeksjonert kunsten å bake cupcakes i flere år, viste hun nå stor iver og motivasjon for å begynne med nye prosjekter både for familien og seg selv.

Hennes mann sier at verken han eller sønnene har sett eller fått servert de fire grønne smoothiene på bildet, og at ingen av dem heller har sett kvinnen på nå fire dager. Politiet mener forsvinningen er selvvalgt, og at det heller ikke er uvanlig for kvinner 40 pluss å forsvinne slik. Det forstår ikke familien, og mener det er paradoksalt. Alt tyder jo på at den forsvunnede kvinnen er svært godt i gang med de vanlige selvrealiseringsprosesser for kvinner i førtiårene, lykkelig og i balanse. Ektemannen forteller at kvinnen hver kveld det siste året har delt minst tre ting hun føler takknemlighet over. Hun har gjort seg flid med listene hun har skrevet, både for familien og de som omhandler hennes personlige mål. De er fulle av farger og positivitet. Den yngste sønnen er snart ferdig med ungdomsskolen, og etter å ha perfeksjonert kunsten å bake cupcakes i flere år, viste hun nå stor iver og motivasjon for å begynne med nye prosjekter både for familien og seg selv.

Alt tyder på at den forsvunnede kvinnen er svært godt i gang med de vanlige selvrealiseringsprosesser for kvinner i førtiårene, lykkelig og i balanse.

Familien er dessuten midt i en detox-kur, og kvinnen hadde kjøpt inn Forever living-produkter til alle sammen for de kommende seks måneder. For våren hadde hun meldt seg på KK-dagen, Kvinner i tiden-konferansen, et nyutviklet Finn deg selv-kurs, og til høsten hadde hun fått plass på en to-årig coaching-utdannelse på deltid. Nylig startet hun også en eksklusiv Facebook-gruppe for de mest ressursterke tenåringsmødrene i kretsen. Hun har alltid vært en ressurs i lokalmiljøet og en svært sterk pådriver for å få med folk på dugnad forteller mannen.

Les også: Din religion ble valgt for deg

Familien har organisert venner og familie i leteprosessen. Vakter er plassert utenfor alle Home&Cottage-butikker og coaching-institusjoner i landsdelen de bor i. Mannen har for første gang på tjue år tatt ut avspasering, og har de siste dagene kjørt alle fylkets veier i sin BMW X5. Jeg tror jeg ser henne hele tiden, sier han, men så er det alltid ei som bare ligner. Det er visst mange kvinner med et stort kryss på låret.

Bloggen fortsetter under bildet.

Female hand pours a smoothie of banana and spinach in glass on a wooden table
Foto: Colourbox

 

Psykologen saumfarte fargeleggingsbøkene hennes, men fant ikke antydning til farge utenfor noen av bøkenes mønsterformer, verken mandela-, kanin- eller hjertemønstrene.

I håp om oppklaring sendte familien i går også alle fargeleggingsbøkene hennes til analyse hos en anerkjent psykolog politiet ofte bruker for å tegne profiler av ukjente gjerningsmenn. Kanskje kunne bøkene avdekke ukjente trekk ved hennes personlighet? Svaret kom allerede etter et par timer, men dessverre uten ny informasjon. Psykologen saumfarte fargeleggingsbøkene hennes, men fant ikke antydning til farge utenfor noen av bøkenes mønsterformer, verken mandela-, kanin- eller hjertemønstrene. Fargevalget hennes er dessuten helt likt 99% av medlemmene i referansegruppen som besto av etnisk norske kvinner i alderen 42-49 år bosatt i en norsk småby.

Mannen vet ikke helt om han skal tolke de intetsigende resultatene fra letingen positivt eller negativt. Han har begynt å frykte at hun rett og slett har forsvunnet i mengden.

Mannen vet ikke helt om han skal tolke de intetsigende resultatene fra letingen positivt eller negativt. Han har begynt å frykte at hun rett og slett har forsvunnet i mengden. Han forteller at de kranglet om oppussing rett før hun forsvant. Hun var i sluttfasen av oppussing av kjøkkenet, og hadde bare en vegg igjen før alle kjøkkenveggene var malt i årets trendfarge rosa. Hun ville deretter fortsette med å pusse opp badet, og ektemannen forteller at de kranglet om dette fordi han synes de burde vente siden det kun er to år siden de pusset det opp sist. Hun påpekte at flere av naboene hadde pusset opp badet. Mannen sier nå at han er villig til å avlyse årets Birkebeinerløp og i stedet bruke tiden på å pusse opp på egenhånd. Han utlover også familiens BMW X5 og en flaske god vin fra egen vinkjeller til den som kommer med tips som fører til at kvinnen hans kommer tilbake.

Les også: Russelåt i Bergen: - Kvalmt som faen

Jeg savner til og med den gamle singleten og slitne plysjbuksa hun alltid skiftet til når hun kom fra jobb, lukten av det hjemmefargede håret hennes, og kiloene for mye etter et halvt år med sjokoladespising og kartongvin i sofaen med meg.

Jeg har tenkt mye sier ektemannen, og forteller at han savner henne enormt: Jeg mener at det tross alt fortsatt er håp. Aller mest drømmer jeg om å dele en flaske billig rødvin med henne slik vi gjorde da vi akkurat hadde truffet hverandre på nittitallet forteller han. Jeg savner til og med den gamle singleten og slitne plysjbuksa hun alltid skiftet til når hun kom fra jobb, lukten av det hjemmefargede håret hennes, og kiloene for mye etter et halvt år med sjokoladespising og kartongvin i sofaen med meg.

Jeg vil ha den gule furuen tilbake, og jeg tror at hun også innerst inne vil det. Jeg må bare finne henne igjen.

Faen ta pulsklokke, inspirerende fotokurs, selvrealiserings- og oppussingstrender og forever living, utbryter han, den rødvinsflekken på sofaen vi måtte leve med i flere år etter et plutselig innfall en tirsdag kveld i mai i ?99 var faktisk et minne den. Vi dreit i naboene, skulket vårdugnaden i borettslaget og dro gardinene tett igjen. Veggene i leiligheten vår var gulnet furu, men det var tider det. Jeg vil ha den gule furuen tilbake, og jeg tror at hun også innerst inne vil det. Jeg må bare finne henne igjen.

Innlegget ble først publisert hos Mammadamen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar