hits

Jeg har lagt brostein i Oslo i 15 år, kan jeg også få el-sykkel?

kommentarer


 

Åpent brev til Beste regjerende i Oslo.

Av kvinne (47)
 
Jeg ønsker med dette å søke om støtte til el-sykkel.
Min begrunnelse er at jeg eier et vrak av en bil fra 91 som bruker hele 0,6 l pr mil,samt at det er et elendig kollektivtilbud i bygda jeg bor i ( en avgang om dagen).
 
I 15 år har jeg krøpet på knærne og lagt brosten i Oslo by, plantet tusenvis av blomster rundt rådhuset og stukket meg på infiserte narkosprøyter under luking for å skape et hyggelig grønt miljø i Deres Oslo. Jeg har også vært yrkesfisker samt jobbet på Hurtigruten i noen år.
Alt dette har ført til at jeg har blitt 50 prosent invalid og 100 prosent ufør på grunn av hardt fysisk arbeid siden en alder av 16 år.
Etter alt strev sitter jeg igjen med en trygd på 16.000 kroner i måneden, konstante smerter og bor i en rønne av et hus dere aldri ville satt deres bein innenfor.

Les også: Samtidig som Oslo kommune kutter på pleietilbudet på aldershjem, har det nye byrådet bestemt seg for å dele ut 5 millioner kroner for å støtte 1.000 privatpersoner som vil kjøpe el-sykkel
 
Når det gjelder elsykkelen hadde det vært kjempefint med en tilhenger og ekstra motorkraft ettersom det er svært bratte bakker og 15 km til nærmeste apotek og butikk. Dessverre må nok sykkelen være utstyrt med piggdekk og varme i setet og styret, grunnet leddgikt og plager på vinterstid.

Sånn ellers anser jeg meg for å være meget miljøvennlig, for eksempel kjøper jeg bare mat med dårlig dato, kaller det smulene fra de rikes bord. Har ikke råd til annet. Nye klær har jeg ikke kjøpt på 3 år, men heldigvis fins det en misjonsdrevet bruktbutikk der jeg har kjøpt diverse møbler, ting og tang, altså gjenbruk.
 
Jeg mener jeg har ytt min skjerv til samfunnet ved å skape trivsel og miljø, sørget for matauk og vært et vennlig ansikt utad når det gjelder turistnæringen i Norge.
 
Sykkelen kan dere sende miljøvennlig med ekspressbussen, jernbanen her ble lagt ned av miljøminister Gro for mange år siden.
Jeg håper på positivt svar, men om pengene sitter langt inne ønsker jeg at dere heller gir noen kroner til opplæring av førerhunder i Blindeforbundet, en forening jeg har støttet i mer enn 20 år.


Ja, for dere har jo fullstendig mistet gangsynet, ved å sponse de rike og skamfullt grådige i Oslo.