hits

- Konspiratorisk og direkte feil

Oslo 20120924. Ikhlaq Ahmed som er talsperson i Islamic Cultural Centre Norway, i forbindelse med lanseringen av del to av den nye oversettelsen av Koranen til norsk.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Av Ihklaq Ahmed, talsperson for Islamic Cultural Centre

Innlegget er skrevet som et svar på Hege Storhaugs forslag om å stenge tre islamske menigheter i Norge, deriblant Islamic Cultural Centre. 

Les bakgrunn her: Dette er moskeene Hege Storhaug vil stenge

Aller først må medier slutte å karakterisere Hege Storhaug som islamkritiker. Islamkritikk må aldri brukes som utgangspunkt for å fremme rasistisk og fascistisk tankegods. Jeg oppfordrer alle lesere til å gjøre et tankeeksperiment, bytt ut Koranen med Toraen, muslim med jøder og islam med jødedom i utspillet til Hege Storhaug. Jeg kan med hånden på hjertet si at reaksjonene i dette landet, og kanskje i hele Europa, hadde vært helt annerledes. 

Hege Storhaug prøver hele tiden å overgå seg selv og nå har hun gått så langt at flere bare rister på hodet. At Hege Storhaug har hatt en agenda mot ICC er ikke noe nytt, hun har gjennom årene påstått mye rart om ICC, men det som sårer oss mest, er at dette er statsstøttet. Hvorfor tar ingen til ordet for å stoppe hennes støtte? At det finnes fascistiske og rasistiske tankeganger hos enkelt, er ikke overraskende, men at dette er statsstøttet, det skremmer. Slikt avler hat og ikke integrering. Her har regjeringen en reell og oppriktig jobb å gjøre.

På den ene siden samarbeider vi godt med myndighetene, og på den andre siden får hun betalt av alles skattepenger til å fremme brudd på menneskerettigheter. Det bør være helt uhørt i vårt demokrati. Man kan mene hva man vil, men er det man mener hatefullt, diskriminerende og udemokratisk, bør det ikke støttes av staten. Vi må verne om vårt demokrati og ytringsfriheten som våre foreldre også har vært med på å bygge opp. 

ICC er en av de fremste innen dialogarbeid, vår nye imam har lært seg norsk på to år, han er ung, vi har åpen moskédag, vi har norsk som offisielt språk i vår menighet, vi oppfordrer til samfunnsengasjement, vi maner til å kjempe mot urett ved bruk av penn, vi oppfordrer alle til å følge norsk lov, vi sier at muslimer skal behandle alle andre mennesker, uansett legning, kjønn og religion, med likeverd. Ønsker Hege å sette en stopper for alt dette?

Og hvis noen fortsatt er i tvil, anbefaler jeg dem å skaffe seg oversettelsen av Koranen på norsk, som vi har jobbet med i flere år. Les den og døm selv. Kildekritikk kanskje den største utfordringen i dagens digitale samfunn. Enkelte tror på alt de hører, i dette tilfellet alt de hører fra Storhaug. IRN arrangerte nylig en nasjonal konferanse om kildekritikk. Kanskje de bør huske å invitere Storhaug neste gang siden hun også har et sårt behov for et slikt kurs.

Hege har vært for mye i Pakistan og har rett og slitt blitt radikalisert. Hun har alltid hatt en skjult agenda og våre undersøkelser viser at hun er alliert med IS. Det virker som om hun har Baghdadi som sin inspirsasjonskilde. Vår etterrettning forteller at S i IS står for Storhaug. Hege og IS to sider av samme sak. De har samme agenda og samme retorikk. Hege er en hemmelig rekrutteringskanal for IS og hun vil kunne gjøre dette arbeidet svært godt hvis myndighetene og PST ikke setter en stopper for dette. All statsstøtte må stoppes med øyeblikkelig virkning.

Skjønner dere hvor dette bærer hen? Det jeg sier her høres jo helt absurd ut, men jeg prøver å tegne et bilde. Det er akkurat denne retorikken Storhaug bruker om muslimer. Konspiratorisk og direkte feil.

Ifølge Hege Storhaug skal man være muslim på måten hun vil, hvis ikke er man en fundamentalist og trussel for Norge. For en frihet, eller hva?

Du, jeg og vi alle får avgjøre, er det inkluderende strategier med høy takhøyde for kritikk som vil verne om vårt demokrati og vil fremme integrering eller statsstøttet ekskluderende, rasistiske og fascistiske tankegods?

Vi må ikke la IS-ideologier, om det er i form av Baghdadi eller Hege Storhaug sette dagsordenen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar