hits

Du vil ikke tro hva MDG svarte om fremtidens jobber!

kommentarer

Jeg har tidligere skrevet om hvorfor MDG og deres politikk er en trussel mot folk flest. Innlegget har fått tilsvar fra Anna Kvam der det fremsettes en rekke merkelige påstander.

Oslo 20150714.
En mann går i avgangshallen på nye pir nord på Oslo lufthavn som åpner i 2017. I bakgrunn står fly fra SAS og Norwegian parkert.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Foto: Fredrik Varfjell/NTB Scanpix

Av Petter Kaland Melsom, 2. nestformann i Fremskrittspartiets Ungdom

Det blir påstått at FpU vil «tviholde på jobber som kommer til å forsvinne». Mer går det ikke an å snu ting på hodet! For det er jo faktisk MDG som ønsker å tvinge oljenæringen til å legge ned, og det er utrolig nok MDG som vil redusere folks forbruk av fisk.  Det burde være forståelig for alle at en nedlagt oljenæring vil koste folk jobben.  Det vil også radikalt redusere Norges skatteinntekter. Det er en veldig dårlig idé. Det blir ikke bra for folk i Norge dersom MDG skulle lykkes i sitt ønske om å rasere næringslivet.
MDG vil altså motarbeide de to viktigste næringene i Norge. Hva svarer de om fremtidens jobber? Ingenting. Kanskje satser de på at vi alle skal få jobb i det offentlige.

Les også: MDG prioriterer byens syklister - miljøeffekten er minimal

FpU mener derimot at olje og fiskerinæringen skal få gode vilkår så lenge dette er økonomisk lønnsomt. Verden trenger faktisk olje for å kunne å kunne fase ut kullkraft. Og verden trenger å opprettholde og utvikle matproduksjonen.
Videre hevdes det at fattigdom bare kan reduseres dersom rike land reduserer forbruket. Det er beviselig feil. Selv om mye gjenstår har fattigdom heldigvis i lengre tid vært på tilbakegang i verden. I 1990 levde 43 prosent av befolkningen i u-land i ekstrem fattigdom. Det er estimert at tallet i 2015 var under 15 prosent.

MDG sier de vil redusere forbruket. Hvem skal redusere først? Levestandard handler ikke bare om klær på Zalando. Det handler blant annet om vi har råd til den mest avanserte behandlingen til kvinner med brystkreft, rassikring av veier og nye skolebøker.

Så hevdes det at vi snart er på vei til å gå tomme for mat i verden. Økonomen Thomas Malthus hevdet allerede i 1798 at vi var i ferd med å tomme for nok mat i verden. Det har heldigvis enda ikke skjedd, selv om befolkningen har økt fra omlag 1 milliard til dagens 7 milliarder. Verdens matproduksjon øker stadig, det enorme potensialet for matproduksjon i havet er fortsatt lite utnyttet.

Et spørsmål er hvorfor MDG vil forby kjøtt og fisk, i første omgang riktignok bare en dag per uke. MDG vil påtvinge gamle og syke å spise vegetarmat. Hvorfor kan ikke voksne mennesker velge selv? Har dere ikke selv tro på at folk vil velge å spise vegetarmat hvis det er bedre? Blir da tvang løsningen?  Egentlig er det oppsiktsvekkende at dere ikke innser at dette er et inngrep i personlig frihet.

Bloggen fortsetter under bildet.
Jeg mener det er negativt med lokal forurensning i byer. Men er løsningen å forby biler? Jeg mener det er bedre å jobbe for mindre forurensende biler. Aldri har det vært flere el- og hybridbiler på veiene enn nå. Forurensning i byer skyldes mange andre faktorer, blant annet vedfyring. Dette er med andre ord et vanskelig problem. MDG  velger det minst smarte, å forby biler, også de som ikke forurenser.

Les også: Her er listen over alt MDG vil forby i Oslo

Dere vil redusere muligheten for vanlige mennesker til å reise med fly. Alle forstår at økte priser og avgifter vil ramme dem som har minst fra før.

Det er mest ærlig er å opplyse om hvem som betaler prisen når MDG skal posere med sin gode moral. MDG kan her starte med å innføre flyforbud for alle tillitsvalgte, så kan MDG selv leve opp til egne høye standarder.

Som vi alle har lest brukte Oslominister (eller hva det skal hete) Hanna Marcussen (MDG) 17. februar fly mellom Kristiansand og Oslo. Hun begrunnet det med behovet for å spare tid.

Tror partieliten i MDG vi andre har all verden av tid? Tror de at vi egentlig flyr fordi vi liker å forurense?

Det mest skremmende er at dersom AP skal danne regjering i 2017 vil de ta med MDG. Større trussel mot enkeltmenneskets frihet i Norge skal du lete lenge etter.