hits

kalle en pikk for en pikk


 I Tyskland, som har offentlig godkjente bordeller, er det helt vanlig at menn kan bestille kvinner som fra en pizzameny; alle «rasetyper», gravide, gjerne veldig unge kvinner, skriver skribentene.

Av Marielle Leraand, nestleder i Rødt og Magnhild Nilsen, kvinnepolitisk leder i Rødt

”Alle” reagerer på utsagnet om å suge pikk. Men det som er virkelig sjokkerende her, er høyresidas forslag om å åpne offentlige bordeller. Sannheten bør ikke pyntes på.

Det har skapt mye storm etter Kari Jaquessons uttalelser på parolemøtet i 8.marskomiteen i Oslo i år. Det at mediene er veldig opptatt av virkelighetsbeskrivelser som inkluderer ord som «suge pikk» er ikke overraskende. Det gir leserklikk. At det ikke bare er en radikalfeminist som «alle er imot», men i tillegg en kjendis, er sikkert også en grei bonus.

Les også: Jenter mellom 9 og 12 år blir tvunget til å ta imot opp mot 30 sexkunder hver dag

Åpner for bordeller

Det var ikke kommunesammenslåing som var temaet for diskusjonen. Det var leder for Oslo Liberale Studentforening som gikk inn for å oppheve sexkjøpsloven og for å åpne bordeller i Norge. Deretter svarer Jaquesson i et motinnlegg (sitat fra lydlogg): «Da må jeg … anbefale en liten studietur til Belgia og Tyskland for å se hvor nydelig det foregår i disse ordnede formene. Også synes jeg ... også synes jeg at du skal prøve å suge pikk ti ganger i døgnet et helt år for å se hvor gøy du synes det er. Dét er sexkjøp. Sexkjøp handler ikke om en festlig, abstrakt idé om at man har rett til å gjøre hva man vil med kroppen sin. Det er ingenting abstrakt med hverdagen til de som må selge sex.»


Kari Jaquessons uttalelser ble ikke godt tatt imot av Unge Venstre. Foto: Paul Wwaver (Nettavisen)

LES OGSÅ: Om hvordan utsagnene om å suge pikk har blitt fordreid

Forvrengt hersketeknikk

At dette så i etterkant blir kalt «seksuell trakassering» og «hersketeknikk», er i beste fall en total omskrivning av Berit Ås sitt mesterverk. I verste fall er det enda en hersketeknikk, som blir brukt for å stilne enhver videre debatt om det som var selve temaet. Venstre og Unge Venstre kan juble over at de har fått «alle» meningsbrytere med seg i en forvrengning av hva som er hersketeknikker og hva som er en politisk debatt, når temaet for debatten handler om kvinner som må leve av å suge pikk ti eller flere ganger om dagen. Og det fordi ingen har avslørt dem ved å fortelle om hva som er hersketeknikker og hva som er virkelighetsbeskrivelser i en debatt.


Marielle Leraand og Magnhild Nilsen.

Ingen grunn til å pynte på sannheten

Å beskrive med faktiske vanlige norske ord hva kvinner som lever med dette må gjennomgå, er helt på sin plass i en diskusjon med et sånt tema! Det å pynte på sannheten her tjener i alle fall ikke de damene som må finne seg i at menn fremdeles driver med denne typen betalte overgrep og mishandling. Men denne omskrivinga funka som bare det! Når til og med vår egen ungdomsorganisasjon, Rød Ungdom, gikk på denne limpinnen, gir det høyresida spillerom for det som i utgangspunktet er en vanvittig sak, nemlig å forsøke å få åpna offentlige bordeller i Norge. Dette fortjener en virkelighetssjekk!

LES OGSÅ: Et oppgjør med hersketeknikken til Ottar på 8. marsmøtene

Kvinner blir valgt i meny

I Tyskland, som har offentlig godkjente bordeller, er det helt vanlig at menn kan bestille kvinner som fra en pizzameny; alle «rasetyper», gravide, gjerne veldig unge kvinner (graviditet reklameres for med bilde av en høygravid ung kvinne), alle kroppsåpninger til kvinnen settes til disposisjon, og det tilbys utøvelse av «voldsleker», som jo sjølsagt er sex som fører til at kvinnen blir utsatt for vold/voldtekt. Menn får lov til å betale for å sprute sæd i ansiktet til kvinnene eller å dra kvinner i håret fordi de nyter det. Vanlige sykdommer som kvinner rammes av i bordeller er kjønnssykdommer, og gjerne også spredd til munnen (gonore i munnen er vanlig). Og de psykiske traumene kvinnene får, er et kapittel for seg. Hvordan tror Unge Venstre, Venstre og Oslo Liberale Studentforening at det er å bli voldtatt mot betaling, ikke én gang, men gjerne ti ganger om dagen, år etter år? Det jo dette som er realiteten i bransjen, enten den er «lovlig» eller ulovlig i det enkelte land. Det er ikke «Pretty Woman».

Kjipe radikalfeminister

Argumentasjonen til Jaquesson var nettopp en beskrivelse av hva bordeller innebærer i virkelighetens verden. Hvis det er noe folk burde ha blitt rasende og støtt av, så er det at noen tar til orde for bordeller og igjen vil gi horekunder rettigheter til å kjøpe kvinners kropper, ikke at feminister tar kraftig til motmæle mot dette! Det siste er jo bare sjølsagt, men undergraving argumentasjonen ved blant annet å gjøre som RU har gjort, ved å fortelle om hvor kjipe radikalfeminister og Kvinnegruppa Ottar er og hvor mye de gruer seg til 8.mars-møter, bidrar nettopp til å skape den forståelsen av 8.mars og feminister som høyresida ønsker.

Flyr gråtende til media

Det ikke første gang radikalfeminister får tildelt karakteristikker i offentligheten. Og i forbindelse med provoserende temaer som bordellvirksomhet og salg av kvinner, vil vi gå nye år i møte, der damene som står fram og argumenterer for kriminalisering av sexkjøp og sier nei til bordeller, bli stempla som fæle av meningsmotstandere. Det vil komme nye scener med gråtende unge kvinner fra Unge Venstre, Fremskrittspartiets Ungdom eller Unge Høyre som kommer springende ut fra 8. mars-møter. Det har funka for å få medieoppmerksomhet tidligere år, og det vil fungere også til neste år. Det vil igjen bli kalt «hersketeknikk» og «seksuell trakassering», noe som igjen må avsløres som hersketeknikker, sammen med denne å fly gråtende til mediene når raddis-damene har vært slemme.

Og vi? Vi vil fortsette å beskrive hva bordeller innebærer, slik som Jaquesson gjorde på møtet. Og hvorfor det? Jo, fordi det er det riktige å gjøre. Sannheten om porno- og prostitusjonsindustrien, om bordeller, kan ikke pyntes på. Og den bør det heller ikke, sjøl om noen blir støtt av å høre på det.

Teksten er sampublisert med Radikal Portal.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar