hits

5 grunner til at Miljpartiet er en trussel mot folk flest


Lan Nguyen Berg

 

Av Petter Kaland Melsom, 2. nestformann i Fremskrittspartiets Ungdom

1. De vil ta fra oss jobben

MDG vil legge ned den største og viktigste næringen i Norge, oljenæringen. Dette er en næring der mellom 200.000 og 300.000 nordmenn jobber. Nedleggelse vil føre til stor arbeidsledighet, og enorm nedgang i inntektene til staten. En kan bare tenke seg hvilken tragedie dette vil medføre.

Men ikke nok med det, MDG har også lyst til å ramme vår nest viktigste næring - fiskenæringen. Hver dag produseres det i Norge nesten 40 millioner fiskemiddager. Miljøpartiet ønsker at flere skal bli vegetarianere, og ønsker å forby fisk på mandager. Dette er dårlige nyheter for fiskebransjen, og dårlige nyheter for Norge.

Også andre næringer vil lide. De som mister jobben vil bruke mindre penger på restauranter, kino og klær mm. Slik rammes også andre bransjer.

2. De vil ta fra oss levestandarden

Partiet sier nei til all reallønnsøkning. Dette skal istedenfor tas ut i form av mer fritid. Dette er et hårreisende forslag. Det betyr at vi i Norge ikke skal få lønnsøkning. Hvor er da insentivet til å stå på og gi det lille ekstra? Norge kommer med en slik politikk til å bli stående med det samme lønnsnivået, mens Sverige, USA og Kina kommer til å øke sine lønninger. Norske ungdommer vil reise til Sverige i håp om høyere lønninger.

Videre vil de senke levestandarden i Norge tilbake til nivå med 80-tallet. Dette betyr ikke bare å kutte i luksus, men også å kutte i vanlige ting. Det betyr eldreomsorg og sykehus med behandling som på 80-tallet. Blir jeg syk foretekker jeg behandling fra 2016.

Bloggen fortsetter under bildet.


Petter Kaland Melsom, 2. nestformann i Fremskrittspartiets Ungdom

 

3. De vil ta fra oss kjøtt og fisk

Uttrykket «kjøttfri mandag» blir stadig mer populært. Det innebærer forbud i offentlige kantiner mot å servere kjøtt eller fisk på mandager. Det kan også kalles «tvangsvegetarisering».

I Oslo Kommune har den selvtitulerte «byregjeringen» bestemt at kommunens kantiner skal ha «kjøttfri mandag». Foreløpig er det gjort unntak for sykehjem, men det er vel bare et spørsmål om tid før også disse må over på vegetarisk kost.

«Kjøttfri mandag» er en farlig tanke, som bygger på at politikere skal bestemme hva som er lov til å spise. En politiker som kan forby kjøtt og fisk i kantiner kan vel også forby det i matbutikker? Eller forby kjøtt og fisk hele uken?

4. De vil ta fra oss bilen

Miljøpartiet har erklært krig mot bilen, vel å merke så lenge det ikke er en taxi. I Oslo vil de gjøre hele området innenfor Ring 1 fri for biler. I tillegg har de kraftig økt prisen på parkering på kommunale plasser, og utvidet avgiftsparkeringen til klokken 20.00.

Lan Nguyen Berg har uttalt at å kjøre bil i fremtiden «skal bli som å røyke». Hvis hun da tenker på avgiftene på røyk, blir det dyrt. Og i motsetning til tobakk, kan man ikke harryhandle bil i Sverige.

5. De vil ta fra oss ferien

Miljøpartiet vil gjøre det mye dyrere å fly. Det betyr at nordmenn som gleder seg til å reise til London for å shoppe, eller reise til Gran Canaria når vinteren er som hardest her i nord, kan droppe de planene.

Hvis Miljøpartiet får bestemme, vil det være så dyrt at bare de rike har mulighet til å fly. Ja, og for å ikke glemme - politikere som skal reise på klimakonferanser.

Miljøpartiet er med andre ord ikke partiet for folk flest. Når de skal gjennomføre sin miljøagenda, med tvang, er det vanlige mennesker som betaler prisen.

MDG har kommet med sitt tilsvar til de fem punktene.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar