hits

Jenter mellom 9 og 12 år blir tvunget til å ta imot opp mot 30 kunder hver dag


Et av bordellene. Foto: LoveNepal

Skrevet av Elin Sevre, Norgeskontakt for LoveNepal

Menneskehandel er en voksende industri, og den vokser raskt. Det antas at menneskehandel omsetter for 1200 milliarder kr årlig og at det er ca 35 mill offer for menneskehandel i verden. ¹ Av disse blir 22 % utnyttet som sexslaver .² Svært mange er mindreårige, og i løpet av et år kan bakmennene tjene over 1 mill på et barn. ᶟ

Hjelpeorganisasjonen LoveNepal har i flere år jobbet med å redde jenter fra barnesexhandel i India og Nepal, og vi ser at det er en industri i endring. Mange av kundene som kommer til de indiske bordellene er ikke lenger først og fremst ute etter å kjøpe sex, men å vise makt gjennom å ydmyke, mishandle og torturere jentene. Brutaliteten øker og alderen på jentene synker. De fleste av jentene som kommer til våre hjem var mellom 9 og 12 år da de kom til bordellene, og kundene etterspør stadig yngre jenter.

Bloggen fortsetter under bildet.


Foto: LoveNepal

 

Aksjoner mot bordellene

I større og større grad jobber vi med redningsaksjoner direkte mot bordellene, og det vi ser er hjerteskjærende. Jenter blir holdt fanget i små celler, brukte kondomer ligger strødd overalt og stanken av urin er nesten uutholdelig. De aller fleste er svært underernært og i behov av omfattende behandling på grunn av skadene de har blitt påført.

«Kundene stod fritt til å gjøre det de måtte ønske med kroppene våre uten at noen grep inn. Om vi ikke tok imot mange nok kunder eller tilfredsstilte kundenes ønsker, mishandlet bordelleierne oss», forteller en av jentene.

I løpet av en dag blir de tvunget til å ta imot opp til 30 kunder. En hverdag så umenneskelig at de fleste aldri fyller 20 år.

Nettavisen har tidligere skrevet om jenter i 9-12-årsalderen som voldtas på bordeller i India opp til 30 ganger daglig uten at noen gjør noe.

Bloggen fortsetter under bildet.


De eldste jentene lærer å lese og skrive og får yrkesopplæring. Foto: LoveNepal.

 

Hjemmeprostitusjon

LoveNepal jobber hovedsakelig mot en folkegruppe som heter Badi. De er kasteløse, og blir dermed satt helt på utsiden av samfunnet uten muligheter til å skaffe seg en utdannelse eller stabil inntekt. Dermed har hjemmeprostitusjon blitt et stort problem i landsbyene. Menn selger sine egne koner og døtre til tilreisende kunder som betaler noen få kroner for å voldta dem.

Vi har opparbeidet et stort nettverk i landsbyene for å kunne hjelpe jenter som står i fare for å bli utsatt for hjemmeprostitusjon eller bli solgt til bordellene. Selv om mange av de som kommer til hjemmene våre ikke har blitt utsatt for seksuelle overgrep, har de aller fleste sett og hørt ting som har satt dype spor.


Foto: LoveNepal

 

Om det var min datter?

Midt i statistikker og store tall er det lett å miste fokuset på den ene. Alle menneskene rundt om i verden som roper om hjelp og ber om barmhjertighet kan bli til en konstant bakgrunnsmusikk i våre komfortable liv.

«Det blir bare en dråpe i havet», sier vi. Men et barns liv er ikke en dråpe i havet. Hver og en av disse dyrebare jentene har blitt frarøvet sin barndom, sine drømmer og sin frihet. Den største gleden vi opplever i vårt arbeid i Nepal er å se livslyst, begeistring og håp tennes i øyne som har sett verdens mørkeste side. Se hvordan jenter som har blitt sviktet, utnyttet og mishandlet på det groveste, reiser seg og blir sterke, modige kvinner.

Vi kan ikke la håpløsheten paralysere oss og statistikkene ta motet fra oss. Midt i kakofonien av nød må vi motstå fristelsen til å distansere oss og tørre å tenke «Om det var min datter?»Kilder:
¹ www.globalslaveryindex.org
² www.ilo.org
ᶟ UNICEF

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar