hits

Kjære Sølje Bergman

kommentarer


Av: Kadra Yusuf

Og NRK bare: Allow us to re-introduce vaksineskeptiker Sølje Bergman. Som om ikke vi har hørt nok av denne damen de siste 5-6 ukene så hopper også NRK på nå som et kåt mikrofonstativ.

I går satt hun nesten en time på ‪#‎Salongen‬ på P2, og i dag er Bergmann toppsak på nrk.no. Og hun sier bare det samme om og om igjen. Det hun lirer av seg er en blanding av sirkelargumenter, konspirasjonsteorier og «sannhet». Innimellom antyder hun også at hun er et offer som er jaktet på bare fordi hun velger å tenke sjæl og ikke stoler blindt på helsemyndigheter. Bergman ser også på seg selv som forkjemper for bedre vilkår for varslere i Norge fordi leger som er imot vaksiner ikke tør å si det høyt i fare for å miste jobben!

Jadda ...

Jeg synes vi skal bruke Bergman som skrekkeksempel på hva som kan skje med middelklassekvinner som blir hjemmeværende i over 6 år med full internetttilgang! Man kan bli litt ko-ko og miste all kritisk sans.

Bergman har vært i debatt med helsemyndigheter, Høie har gått ut og slått et slag for vaksiner, vanlige mennesker har møtt henne til debatt. Men ingenting går inn. Så mitt lille forsøk er en liten, enkel og kort punktliste. Alt må prøves 

Kjære Sølje Bergman:

1. Google er ikke din venn.

2. At det står på nettet at barn har godt av farlige sjukdommer stemmer ikke. Oppsummert forskning og erfaringer fra en rekke land viser at sykdommer som vaksiner beskytter mot er langt farligere enn selve vaksinen.

3. Det er fint at du er «helsebevisst»? og vil lage økologisk mat fra bunnen av, og amme ungene mest mulig. Men morsmelk hjelper ikke mot meslinger. Ring Gro Nylander for videre info. Tipper at hun vil applaudere at du ammer mens hun drar deg i håret til nærmeste helsestasjon for å vaksinere dine barn

4. Å vaksinere barna sine er definisjonen på naturlig, å takke nei til gratis vaksiner i verdens rikeste land er bare snobberi og dumskap! 

5. Hvis du fortsatt er usikker foreslår jeg at du tar en liten tur til et u-land der det er knapphet på vaksiner, men overflod av det du kaller «naturlig». Jeg har noen kontakter i Somalia, så jeg kan hjelpe deg med det praktiske hvis du vil reise ned dit. Der vil du kjapt lære at konsekvensen av å «leve naturlig» er at barna dine kan dø! Helsefasilitetene er svært mangelfulle, og nærmest fraværende i mange deler av Somalia, så der vil du få ypperlig anledning til å leve mest mulig «naturlig».

5. De legene du møter på nettet som råder deg til å takke nei til vaksiner er ikke ordentlige leger. De er uteksaminert fra Universitetet av Kvakksalveri, du vil ikke overlate helsen til dine kjære barn til slike folk. En god test på det er spørre deg selv om du vil ha en som leker lege til å operere deg? Nei, sier du? Så hvorfor slipper du de løs på helsen til dine unger? 

6. Det motsatte av en lege og forsker er Wakefield. 

7. Det er lov å være redd og skeptisk, det er lov å synes at verden er skummel. Men ingenting er skumlere enn å gamble med dine barn eller andres barn. Logg deg ut av nettet og oppsøk nærmeste gamlehjem. Sjansen er stor for at du vil møte mange gamle og kloke mennesker der som kan fortelle deg viktigheten av vaksiner!

Og en siste ting til Bergman: Når du blir kritisert i mediene for de valgene du tar, er ikke det mobbing eller heksejakt. 

#Salongen i går sa du: Mener du virkelig at jeg skal sprøyte noe i armen min som potensielt kan skade barnet mitt for å være solidarisk? Da føler jeg ikke at jeg lever i t demokrati

Når du sier noe så dumt så fortjener du litt kjeft, så her kommer det: Du er et historieløst menneske som har levd et beskyttet liv, og nå snubler du over toppen av din egen behovspyramide og gambler med ikke bare dine unger, men også andres barn! Du er en gratispassasjer som ikke hadde visst hva solidaritet er om det så traff deg I trynet.

Du er ikke original, tøff eller modig fordi du takker nei til vaksiner! Og jeg er bombesikker på at det ikke var slike som deg Trond Viggo hadde i tankene da han skrev «Tenke sjæl»! 

Jeg vil heller råde deg til å la være å tenke sjæl!

Takk.

Hilsen en litt irritert Yusuf!