hits

Lærerstreiken - en foreldreopplevelse

 

Av Birgitte Glende Andreassen,
mor i videregående skole

I lys av siste ukers innspill i media vil jeg komme med følgende historie fra en videregående skole i Østfold:

I våres ble vi foreldre invitert til samtale med kontaktlærer og vår sønn. Samtalen skulle avholdes en ukedag kl 12:30 i skolens lokaler. Det ble presisert at vi måtte møte presist da det kun var avsatt 20 min. til hver elev. Det var ingen mulighet for å bytte tid men beskjed om at hvis vi foreldre ikke kunne møte, ville samtalen bli gjennomført uten foreldre tilstede. Vår sønn var da 16 år gammel og gikk 1. året på videregående skole.

Da far jobber i butikk og ikke har anledning til å forlate arbeidsplassen, ble det jeg som måtte møte. Jeg tok meg fri fra jobben for å kjøre til skolen (17 km en vei). Jeg møtte min sønn i god tid utenfor konferanserommet.

Mens vi ventet spurte jeg min sønn om hvilket fag han gikk glipp av grunnet denne samtalen, og han fortalte at de så på film fordi læreren hadde foreldresamtaler! Etter 15 minutter på overtid ble det vår tur.

Dette er det frekkeste jeg har opplevd i skolen; læreren tar av min ferietid (5 uker pr. år) for å gjennomføre lovpålagte møter på skolen (jeg har ingen avspasering å ta av), hun stjeler av min sønns undervisningstid, og i tillegg var timen forsinket! Dette er noe av den tiden lærerne skal ha «avspasering» for halve sommeren!

Jeg antar at dette ikke er enestående i sitt slag og kanskje er noe av årsaken til at over 40 prosent (InFact) ikke sympatiserer med lærerne som streiker.

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar