hits

Fra barneskirenn til barneoppdragelse

kommentarer

Forfatteren er Sigurd Granmark, foredragsholder og tidligere toppsjef i Adidas Norge AS. Blogginnlegget ble først publisert på http://hvittiger.no/blogg/

Petter, du er en selvopptatt og bortskjemt drittunge! Dessverre har du ikke forstått det, eller blitt fortalt det av de som har det som jobb å fortelle deg det. Derfor dundret din 2 år lange narsisstiske reise i grøfta på Byåsen.

Petter Northug er 100% ansvarlig for sine handlinger, og må ta konsekvensen for disse. Forutsigbart og patetisk forsøkte han å skjule konsekvensen av egne handlinger ved å løpe fra åstedet. Selvfølgelig gjorde han det! Det er dette Team Northug har gjort de siste årene. Nektet å ta konsekvensene av Petter sine handlinger. Dårlige resultater blir av teamet forklart med sykdom, ski og mangel på form, mens middels resultater blir hauset opp som om han er på gang igjen. Ærlige evalueringer gjennomføres ikke.

Den eneste konsekvensen de ikke kan skjule, men som de skal måles på er resultatlisten. Den er en direkte konsekvens av adferden til teamet de siste årene. De har feilet totalt.

Når Petter satt sammen Team Northug, var det utrolig «flaks» at det beste prestasjonsfremmende miljøet i verden var rett i nabolaget, og i han og senior Northug sin vennekrets. Motivet for valget var sikkert godt, men allikevel katastrofalt.

Team Northug gjør alt han ber om, men det må på ingen måte forveksles med at de gjør alt for at han skal bli verdens beste skiløper, selv om det er det som er jobben deres. De opptrer som tjenere uten talerett for en gutt som i flere år har trengt det motsatte.

Hvis vi spiller filmen om «Cirkus Northug» fra søndag morgen og bakover de siste 24 mnd, vil vi se en treningsdagbok full av hull, utallige byturer, håpløst fokus og totalt fravær av sterke ledere. Northug håndplukker folk som sier det han vil høre, og ikke det han bør gjøre. Føler de at det er urimelig at de får dette fokuset, så er det nok en bekreftelse på at de ikke forstår, eller har vært med å formulere oppdragsteksten.

Bilturen søndag morgen startet for flere år siden. Heldigvis fikk foreløpig endestasjon kun materielle skader. Skal Northug prestere igjen må han ansette folk som sørger for at han kun gjør tre ting i fremtiden; sove, spise og trene. Synes Petter det er en kjedelig oppskrift bør han legge opp umiddelbart. De beste setter en sammenheng mellom det de gjør og det de burde gjøre (sove spise og trene). Hvis ikke dette matcher planen, så er det null poeng å endre på planen, du må justere målet.

De beste er der for å gjøre han til verdens beste langrennsløper og ingenting annet. De skal ikke bygge egen karriere på Petter ved å sette navnet hans på egne bøker, få spennende sponsorturer, spille poker i Vegas, steke pizzasnurrer, fikse VIP plasser på utesteder eller koordinere kvinnelige bekjentskaper og nattlige besøk.

Når musikken er stilnet, og det du kan er å danse, bør du forlate dansegulvet. Musikken stilnet natt til søndag og dansen rundt gullkalven er over. Team Northug bør selv trekke seg og bruke tiden på å kapitalisere på markedsføringen de har fått av «gullkalven». Den dansen kjenner de godt og det er mange «dansegulv» i nabolaget.

En selvopptatt og bortskjemt drittunge er ikke noe Northug trenger å være resten av livet, men frem til han forstår at det er det han er, så vil han fortsette å være det. Lojalitet er å kreve at Petter følger planen hver eneste dag. Gevinsten til teamet er at Petter når sine mål. Alt annet er manglende forståelse og misforstått lojalitet.

De som skal jobbe med Petter, må først bidra med barneoppdragelse, før de starter jakten på nye «barneskirenn». Norge står på oppløpet å venter på deg Petter! På plakatene står det; BARNESKIRENN!!

Forfatteren er Sigurd Granmark, foredragsholder og tidligere toppsjef i Adidas Norge AS. Blogginnlegget ble først publisert på http://hvittiger.no/blogg/

 

#Northug